Аз, виртуалният астронавт: книгата ще полети в космоса на 25-ти ноември!

1
155
Добави коментар
redbul80
redbul80

6 ноември 2019 г. 08:05 ч.

Светослав Александров. Моята книга „Аз, виртуалният астронавт“ ще бъде изстреляна в космоса на 25-ти ноември. Изстрелването ще бъде осъществено от космодрума на п-ов Махия в Нова Зеландия посредством американска ракета „Електрон“. 

Поради непредвидени обстоятелства обаче полетът на „Аз, виртуалният астронавт“ ще е в по-различен формат от първоначално предвиденото. 

Когато „Електрон“ се отправи в космоса на 25-ти ноември, на борда на ракетата ще има шест спътника за различни частни фирми, разработени от оператора Alba Orbital. Повече информация за спътниците има на сайта на RocketLab USA. Първоначално обаче се планираше спътниците да са седем. За голямо съжаление един от тях, „Дискавъри“ на американската компания Mini-Cubes, не успя да бъде качен на борда поради проблеми с документацията. Стартът му е пренасрочен за април 2020-та година. „Аз, виртуалният астронавт“ трябваше да полети на борда на „Дискавъри“ с него. 

Поради факта, че няма готовност за „Дискавъри“, за да няма забавяния за клиентите на Mini-Cubes, микрочипът, на който „Аз, виртуалният астронавт“ е записана заедно с показаната по-горе снимка, ще бъде прикачен не на спътник, а на AlbaPod – разпределителя, който ще освободи останалите шест спътника в космоса след въвеждането в орбита на 25-ти ноември. От Alba Orbital са се съгласили да прикачат чипа на AlbaPod, а чипът с книгата е заминал за Нова Зеландия вчера, на 5-ти ноември. 

Неочакваното развитие открива нова възможност – „Дискавъри“ ще лети през април 2020-та година. Тогава книгата „Аз, виртуалният астронавт“ ще полети повторно – този път на борда на самия спътник! 

Напомням на читателите, че книгата „Аз, виртуалният астронавт“ може да бъде поръчана в електронен вариант за цена от 5 лева или в хартиен вариант за цена от 8 лева от сайта на книжарница „Книгите“ (линк тук), в електронен вариант за цена от 5 лева от сайта на книжарница „Хеликон“ (линк тук), или на място в книжарница „Български книжици“ на адрес гр. София, ул. Аксаков 10.

Всеки от вас може да изпрати своя снимка в космоса при следващи мисии от сайта на компания Mini-Cubes на този линк. 

https://www.space-bg.org/

https://www.cosmos.1.bg/