Нежна и стегната кожа през всеки ден от годината

5
190
Добави коментар
seoslav
seoslav

Много по – лесно е да го постигнете, отколкото си мислите. Единственото нещо, от което ще имате нужда е постоянство и упоритост. Слънцето и солта през лятото се явяват екстремни изпитания за нежната кожа. Ежедневно полагаме грижа за нея, но в началото на студените дни се оказва, че тя не е толкова хидратирана, колкото ни се иска.

Защо това е така?

Ниските температури поставят на изпитание дори и по–издръжливите организми. Случвало ли ви се е да усещате сухота, опъване и сърбеж? Това се дължи на прекомерната дехидратация вследствие от студеното време. Има много лесно решение за справяне с този проблем, което в бонус ще ви донесе няколко допълнителни ползи.

Лосиони за тяло

Не пропускайте тази важна стъпка от грижата за кожата. Ако следвате неотлъчно този простичък ритуал, ще се радвате на стегната и тонизирана кожа до дълбока възраст. Задължително след баня нанасяйте хидратиращ крем. Не се оправдавайте, че нямате време. Половин минутка е достатъчна, за да задоволите жаждата на кожата.

Ако сте свикнали да поддържате дълъг маникюр и не обичате неприятното чувство за крем под ноктите, има два начина да надхитрите обстоятелствата.

• Използване на шпатула: ако заложите на това елементарно и хитро приспособление, няма да ви се налага да бъркате с пръсти в кутийките с крем. Така не само ще запазите ноктите, но си осигурявате хигиеничен начин за използване на козметичния продукт. Това би предотвратило окисляването му от контакта с кожата и въздуха.

• Помпичка: ако любимият ви лосион не е в съответната тубичка с помпа, винаги може да заделите тази от вече изчерпания течен сапун и да я напълните с лосиона за тяло. Задължително я измийте обилно преди процедурата. Тази хитринка ще ви осигури неимоверно бърз начин за нанасяне на продукта.

Антицелулитни и стягащи кремове

Дори и да сте от щастливките с гладка кожа, използването на стягащи лосиони може само да ви е от полза. Те задържат млада структурата на епидермиса. Клетките запазват своята еластичност. А при наличието на проблем, след редовно използване ще забележите цялостно подобрение във вида на повърхностния слой.

Изкуствен тен

Защо да не се поглезите с лек слънчев загар дори и през зимата?! Не е нужно да използвате капризните за нанасяне автобронзанти. Кремове с лек тониращ ефект и сияен блясък ще ви осигурят малко по–тъмен нюанс, който ще ви повдигне самочувствието и ще ви накара да изглеждате много добре.

Е, може и да наближава зимата, но никой не казва, че грижите за красив външен вид трябва да изостанат. Напротив! Погрижете се сега и посрещнете пролетта, като истински кралици.