Фрешове: 6 здравословни и вкусни напитки, които трябва да опитате

1
130
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Придържането към здравословен начин на живот през есента е истинско предизвикателство. С падането на температурите прекарваме повече време вкъщи, където имаме пряк достъп до хладилник, пълен с хранителни продукти и висококалорични лакомства. Освен промяна в теглото този начин на живот води след себе си и голяма доза стрес за имунната система. За да сме здрави и енергични през студените месеци, трябва да променим хранителните си навици и да преминем към прием на повече витамини и минерали.

Прясно изцедените сокове, познати още като фрешове, са най-лесният и бърз начин да си набавим полезните и изключително необходими вещества за тонус на целия организъм. За щастие, есента е изключително благоприятен сезон заради разнообразието от плодове и зеленчуци. Разбира се, не бива да забравяме редовните тренировки във фитнес залата и кратките разходки сред природата, които в комбинация със здравословните храни и напитки ни помагат да се чувстваме бодри и енергични дори в студените и мрачни дни.

Според експертите една чаша фреш на ден е достатъчна, за да подобрите здравето, имунитета и настроението си. Логично възниква въпросът какво съчетание от плодове и зеленчуци да поставим в сокоизстисквачката за приготвяне на здравословни фрешове? Ето и отговорите.

Фрешове от целина

Зеленият зеленчук е с изключително високо съдържание на витамин А и С. В сока от целина попадат цялата палитра от полезни хранителни вещества като калций, магнезий, желязо, фосфор. Фрешове от целина са подходящи за хора с наднормено тегло, които чувстват умора и отпадналост. Напитката помага за освобождаване на задържаната вода и токсини и оказва благоприятен ефект върху храносмилателната система. Органичните алкални минерали в сока от целина действат успокояващо на нервната система. Зеленчукът помага и за понижаване на кръвното налягане. Той може да се комбинира с други плодове или зеленчуци като ябълка, цвекло или моркови, които ще добавят още полезни вещества към вкусната напитка.

Фрешове от ябълка

Съществуват различни сортове есенни ябълки, които са изключително подходящи както за директна консумация, така и за фрешове и като плодова добавка към различни сокове. Ябълките са с богато съдържание на витамин С, калий, калций, желязо и мед. Всяка чаша прясно изцеден сок от ябълки е с богато съдържание на пектин, който намалява нивото на холестерол в кръвта и подобрява храносмилането. Фрешът е изключително полезен при възстановяване след тежки физически натоварвания. Той помага за изхвърлянето на тежки метали от организма. Прилага се при заболявания на пикочния мехур и бъбреците. Ябълковият сок може да се консумира без ограничение, но сутрин в допълнение към закуската е изключително полезен.

Фрешове от червено цвекло

Червеният зеленчук е използван още по времето на Хипократ за лечение на различни заболявания. Сокът от цвекло има функцията да пречиства организма, да изхвърля всички токсини от тялото и едновременно с това да ускорява обмяната на вещества. Напитката засилва имунната система. Фрешове от цвекло са с високо съдържание на фолиева киселина и желязо, което стимулира развитието на червените кръвни телца. Сокът понижава кръвното налягане и се препоръчва при поява на стрес, безсъние и умора. Той подобрява също храносмилането и разширява кръвоносните съдове. Може да поставите в сокоизстисквачката червено цвекло, ябълка и морков. Фрешът от цвекло и джинджифил също е изключително здравословен и вкусен. Препоръчително е сокът да се охлади преди директна консумация.

Фрешове от моркови

Следващото вкусно предложение към всички любители на здравословните напитки е фрешът от моркови. Той е особено подходящ за жените, защото редовната консумация на освежаващата напитка изглажда кожата и я прави мека и нежна. Сокът от моркови е силно препоръчителен при бременност, тъй като извежда всички токсини от тялото и създава чувство на лекота и бодрост. Приемът на фреш от моркови зарежда тялото с ударна доза витамин А, С, Е, В и желязо. Напитката стимулира усвояването на протеини и подобрява обмяната на вещества. Сокът е изключително подходящ за всички подрастващи, защото им осигурява редица  полезни витамини и минерали.

Фрешове от круши

Безспорно най-вкусните плодове са онези, които отглеждаме в двора. Есенните круши узряват между месеците септември и ноември, което ни дава възможност редовно  да приготвяме вкусен и полезен фреш. Консумацията на прясно изстискан сок от круши повишава имунитета на организма и намалява риска от заболявания и възпаления. Сокът има доказани антибактериални свойства. Той влияе много добре и върху храносмилателната система и може да се приема постоянно по време на сезонни диети. Фрешът от круши се препоръчва при проблеми с пикочните пътища и като превенция срещу заболявания на бъбреците и цистит. Безспорно най-голямата полза от редовния прием на фрешове от круши е повишаване на доброто настроение и намаляване на чувството на отпадналост и умора.

Фрешове от портокал и лимон

Когато температурите навън рязко се понижат, имаме нужда от ударна доза витамини. Портокалът и лимонът са неизчерпаеми източници на полезни вещества, които укрепват имунната система и се борят срещу първите симптоми на грип и настинка. Фрешове от портокал и лимон ви помагат да контролирате изтощението, хроничната умора и стреса. Редовната консумация на здравословната напитка ще подобри настроението ви и ще премахне всички симптоми на депресия. Лъжичка мед към фреша осигурява на организма изключително полезни хранителни вещества, които дават сили и енергия. Сокът от лимон и портокал се препоръчва като част от здравословната ви закуска или за тонус след интензивна тренировка във фитнес залата.

Фрешът е изключително полезен за консумация по всяко време от годината. Освежаващата напитка действа ободряващо на организма и повишава настроението. За да достави висококачествена услуга на своите клиенти, Este Fitness & Spa разполага с уютен протеин бар, където гостите на спа комплекса могат да се насладят на полезен и вкусен фреш след продължителна тренировка или спа процедура и да заредят организма си с необходимите вещества и минерали.

Ако все още се колебаете къде да се отпуснете през хладните ноемврийски дни, заповядайте в Este Fitness & Spa. Тук ще откриете богата палитра от масажи, спа ритуали, модерен фитнес център и зала за йога и пилатес, а след процедурите ще можете да се подкрепите с чаша освежаваща и здравословна напитка.

Последни публикации в блога

Придържането към здравословен начин на живот през есента е истинско предизвикателство. С падането на температурите прекарваме повече време вкъщи, където имаме пряк достъп до хладилник, пълен с хранителни продукти и висококалорични лакомства. Освен Спа процедурите са истинско блаженство за ума и тялото. Те са нашият идеален помощник в борбата със стреса и напрежението и ни пренасят в света на удоволствието и насладата. Луксозните спа комплекси предлагат Дъждовното и хладно време през есента намалява мотивацията за тренировки и дава превес на по-лежерните дейности у дома. За мнозина ниските температури са свързани с лошо настроение и депресия, но всъщност есента е Масажът е сравним с истинското произведение на изкуството. Той изисква талант, концентрация и дългогодишен опит, докато се получи съвършен резултат. Редица масажни техники се практикуват и усъвършенстват в продължение на хиляди години с Смяната на сезоните може да окаже сериозно влияние върху човешкия организъм. Умората и напрежението често са породени от липсата на сън и невъзможност да осигурим на тялото си пълноценна почивка. Безсънието, освен че С настъпването на есента продължаваме да се радваме на слънчево време. Разходките в близкия парк остават любимо следобедно занимание, а топлите есенни цветове правят пейзажа още по-красив. За мнозина обаче с настъпване на Всеки знае, че редовните физически упражнения помагат за поддържане на тонус, отлично здравословно състояние и създаване на перфектна фигура. Удовлетворението от получените резултати е несравнимо, а комплиментите за външния вид не закъсняват. За Краят на работната седмица наближава, а вие все още нямате планове за почивните дни. Без съмнение ви предстоят рутинни задължения, свързани с домакинство или грижи за семейството, които нямат край. За съжаление, не Несъвършенствата по кожата са тема табу за мнозина. По пътя към перфектната външност и подведени от предразсъдъци, хората често се подлагат на болезнени манипулации и допълнително увреждат кожата си. Няма единодушно мнение кои