Какво представлява клуб-сандвичът?

1
126
Добави коментар
vocala
vocala

Клуб сандвичът е сандвич с препечен хляб и плънка от месо, сирена и зеленчуци.

Често се нарязва по диагоналите на четвъртини и се крепи от клечки за зъби или специални дървени клечки. Има два слоя плънка, разделени от допълнителен резен хляб.

Класическите съставки в клуб сандвича са пуешко или пилешко, бекон, кашкавал или чедър, маруля, домати и майонеза. Някои вариации често се различават в плънките, например „пилешки клуб“ или „телешки клуб“.

Вариациите могат да включват шунка и/или допълнителни резени от сирене, кашкавал, чедър и други. Майонезата и горчицата, а понякога и медената горчица са обичайни допълнения към този вкусен сандвич.

Сандвичът обикновено се сервира с гарнитура от пържени картофи, краставици или домати.

Една популярна теория е, че клуб сандвичът е измислен в казино в Саратога Спрингс, Ню Йорк, в края на 19-и век. Сандвичът се появява в менюто на много ресторанти в САЩ още в края на 19-и век.

Веригите за бързо хранене често имат свой собствен вариант на клуб сандвич. Използват еднакви съставки във всички заведения от веригата, но вместо три резена препечен хляб, те ги сервират с два, като стандартен сандвич, спестявайки си част от плънката, а така и част разходите.