„Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

2
510
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Собствениците на Ефбет Стефан Найденов – Цеката и синовете му Боян и Цветомир Найденови живеят като истински крезове*, макар и да се правят на скромни жители на столицата, показва разследване на сайта Samoistinata.bg

Жителите на кв. Лозенец в София, например, отдавна се шегуват, че много скоро махалата ще бъде прекръстена „Цекин дол“. Освен десетките казина, които тримата са отворили на всеки ъгъл в квартала, централнияt офис на Ефбет е именно на бул. „Джеймс Баучер“ в Лозенец. Сградата е нова и ултра модерна, а пред нея винаги има спрени куп луксозни лимозини, с които из града претенциозно шетат Боян и Цветомир Найденови. И двамата братя имат огромна охрана, като според запознати, само разходите по нея надхвърля сумата от 50 000 лева месечно.

Старият Цека, Стефан Найденов, също живее в Лозенец и обича да пие кафето си в малко заведение на ул. „Златовръх“. По-надолу от него, пак на „Златовръх“, се намира и луксозната кооперация в която той и синът му Боян обитават огромни апартаменти.

Сградата е нова и се намира точно до чуждо посолство, което гледа срещу близкия парк. Според запознати жилищата там вървят по 3000 евро за квадратен метър, а двата апартамента на баровците от Ефбет са на приблизителна стойност 4 милиона лева.

Цветомир Найденов пък оказа поредният крупен фен на строителна фирма „Артекс“.

Новата сграда на „Артекс“, в която живее изпълнителния директор на Ефбет, се нарича „Диамант“ и е едно от последните „бижута“ на строителната фирма. Стъкленото чудо се намира само на метри от басейн „Дианабад“ и на по-малко от 100 метра от горния край на парка. Според експерти по недвижими имоти цената на апартамента на Цветомир надвишава сумата от 3 милион лева, тъй като цените там са по 5 000 евро на кв.м.

В същото време запознати твърдят, че Цветомир отдавна има любовница в Милано, Италия, която често посещавал и финансирал различните й прищевки. Една такава прищевка била и супер луксозно жилище в центъра на италианския град, което собственикът на Efbet купил за красавицата. Клюката твърди още, че в разгара на любовта им Цветомир хвърлял по възлюбената си по 1 милион лева месечно за да угажда на все по-лудите й капризи.

Близки до тримата собственици на Ефбет твърдят, че освен в Италия, баровците имат собствени къщи в Гърция и Румъния.

Наскоро двамата братя дори инвестирали и в имот на шикозен карибски остров, където най-вероятно редовно изнасят изпратените от скритата си хазартна дейност пари.

*Крез е последният цар на Лидия в Мала Азия от 560 пр.н.е. до 546 пр.н.е. и е познат със своето богатство. Името му става нарицателно с фразата „Богат като Крез“.