Бела Хадид: ледена грижа за кожата

2
95
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ежедневни полети, тичане между проби и тренировки – така изглежда ежедневието на супермоделите от ранга на Бела Хадид. И въпреки че нашето ежедневие няма нищо общо с това на супермодел, то задачите са безкрайно много, а времето твърде малко. Крайният резултат винаги е умора и липса на сън, които неизбежно се изписват на лицето ни.

Но Бела Хадид ни предлага една нова и различна идея как да озарим лицето си, да намалим подпухналостта и да си придадем вид на хора, които са готови да покорят деня. Първата стъпка към събуждането на естествения блясък на кожата е екскурзия до фризера за няколко кубчета лед.

Изгряващият гримьор на звездите Сам Висър казва, че едно ледено кубче помага за моменталното събуждане и озаряване на кожата, а охлаждащият ефект намалява възпаляването и подуването на лицето.

Ледените блокчета се използват и за скулптуриращ ефект – тоест масажирайки лицето си с ледчета вие тонизирате и подчертавате определени черти на лицето си. Въпреки че Бела Хадид няма нужда от това, тя използва тази технника, за да подчертае скулите си.

Ледената терапия е страхотна подготовка преди да започнете грима си, защото ви позволява да използвате по-малко покритие върху кожата, тъй като тя вече ще изглежда будна и сияеща. Затова тази ледена грижа  е хубава идея за ежедневен ритуал, който прави тенът ви да изглежда здрав, а кожата ви озарена.