“Човекът паяк“ претърпя фиаско в Париж ВИДЕО |

3
101
Добави коментар
albenapet
albenapet

Френският любител на екстремното Ален Робер, който получи прякора „Човека паяк“, се провали по време на покоряването на поредната височина в бизнес квартал в западната част на Париж – 152-метровия небостъргач „Ариан“.

Смелчагата стигнал до горните етажи, но не успял да се покатери на покрива, поради което 57-годишният мъж бил принуден да влезе в едно от офисните помещения през прозорец. На първия етаж на сградата  „Човека-паяк“ бил чакан от полицията, която го завела в районното полицейско управление, съобщава Le Parisien.

Изкачването до върха по етажите на небостъргача беше заснето от някои очевидци, които след това ги споделиха на своите страници в Twitter.

Служители на офисите, разположени в сградата, признаха, че са свикнали да виждат катерачи, които мият прозорци, но за първи път наблюдават Човек паяк да се катери с голи ръце.

 

Quand tu as oublié ton badge #Paris #Spiderman #LaDefense pic.twitter.com/AbfIaino6v
— Eliana Maldonado (@ElianaMalcolm) 13 ноември 2019 г.

Това не е първият подвиг на Ален Робърт през 2019 година. През март той се изкачи по 145-метровата кула „Енджи“ за 45 минути. През септември същата година френски катерач покори 154-метровия небостъргач „Скайпър“, разположен в банковия квартал на Франкфурт на Майн. На земята „човекът-паяк“ отново бе очакван от полицията, понеже нарушавалнарушава обществения ред.

Ален Робер се гордее с огромен брой такива изкачвания, включително покоряването на основната сграда на Московския държавен университет, Айфеловата кула, кулите Петронас и много други. Французинът дори фигурира в Книгата на рекордите на Гинес.

Превод и редакция