Как да изберем добър зъболекар?

3
505
Добави коментар
petiai
petiai

Снимка на Hike Shaw от Unsplash

От дългогодишния си опит на пациент по зъболекарски кабинети, аз се чувствам като специалист при избора им.Ето няколко съвета за това как да изберем добър зъболекар:

Знайте важността на здравето на зъбите. Вашият избор на зъболекар може да се определи колко често бихте посещавали кабинета. За да избегнете усложнения е необходимо да се обръщате във вашия стоматологичен кабинет често — поне 1 в годината, а препоръчително по 2 пъти.Попитайте други за препоръки. Попитайте семейството, приятелите, съседите или колегите при кой зъболекар ходят и какво им харесва при него. Или попитайте вашия личен лекар за препоръка. Можете също така да поискате да поискате списък на местните зъболекари, които са членове на професионални асоциации, като Националната Здравна каса, Зъболекарския съюз и др.Фактор за достъпност. Предпочитате ли място за зъболекар в близост до работното си място или дома си? Колко гъвкави можете да бъдете, когато става въпрос за насрочване на срещи? Колко е важно за вашия зъболекар да има работно време в събота и неделя? Можете ли да си запазите час онлайн?Отидете за първи път на консултация. Когато имате списък с бъдещи зъболекари, обадете се или посетете няколко, преди да си уговорите среща. Попитайте дали той или тя е член на организирана стоматология и разберете кои стоматологични процедури се заплащат от здравната каса и кои не. Също така, попитайте колко по-рано трябва да планирате редовни прегледи или почистване и избелване на зъби.Оценете зъболекаря след среща. По време на първоначалното си посещение проверете кабинета, за да се уверите, че е чист, чист и подреден. Любезен ли е вашият зъболекар? Обръща ли се внимателно към вас и пита ли за вашата стоматологична история? Колко подходящ е кабинетът за деца?

След като си тръгнете, помислете за тези въпроси: Бих ли препоръчала този зъболекар на приятели? Добър зъболекар ли е? Бихте ли се почувствали комфортно да задавате въпроси? Бихте ли се доверили на неговите препоръки?