Продуцент на „Хари Потър“ оставя филмите, за да помага на семейства с болни деца

1
116
Добави коментар
vocala
vocala

Филмите за Хари Потър са огромни хитове и са обичани от деца и възрастни по целия свят. Децата могат да се изгубят в прекрасния свят на магията и Хогуортс. Но по-важното е, че те научават от филмите, че състраданието и лоялността към другите са основни ценности, за да преминем през света на мъгълите.

Ето защо на Пола Дюпре Песман, която работеше като ко-продуцент на някои от филмите за Хари Потър, е трудно да остави това зад гърба си, когато започна организацията си „There With Care“, която помага на семейства с болни деца.

Нейният ход към благотворителната дейност не e случаek. Според Nation Swell, докато тя работи на снимачната площадка на „Хари Потър и философския камък“, Песман получила обаждане с молба дали може да удовлетвори желанието на неизлечимо болно дете на име Джилиън, чието желание било да види филм за момчето магьосник.

Докато логистично Песман е склонна да откаже, тя събира актьорския състав и екипа, които заедно преодоляват предизвикателствата и съставят грубо изрязан екран за младото момиче, казва тя пред Denver Post.

Решителността на Песман да помогне на Джилиън частично идва от собствения й опит да живее с болен любим човек, съпруга си, който се бори и печели битката с рак на дебелото черво в напреднал стадий.

Удовлетворяването на желанието на Джилиън й позволило да види колко мощна може да бъде подкрепа на семейство в нужда. От този момент нататък Песман помага на болни деца. В партньорство с режисьора на „Хари Потър“, Крис Кълъмбъс, те дадоха възможност на над 65 тежко болни деца да посетят филмовия франчайз.

След като прекарва време с родителите на болните деца, Песман осъзнава, че има голяма нужда от организация, която да помага и на семействата. Тогава тя напуска кариерата, която обича, за да основе своята организация. Отначало тя работи от дома си в Боулдър, Колорадо. Сега организацията има втори офис в Пало Алто, Калифорния и е помогнала на над 4000 семейства.

Там предоставя много услуги, които семействата в криза рядко намират, като транспорт до и от болницата, услуги за дълбоко лечение на деца със слаба имунна система, дрехи, тоалетна хартия и готови ястия, особено когато децата се връщат от болницата.

Доброволците също седят със семейства и предоставят емоционална подкрепа, нещо, което изненадващо голям брой семейства не получават от своите близки.

„Семействата ни казват, че дори и малките неща, които можем да направим, правят огромна промяна и те искрено оценяват факта, че напълно непознати знаят през какво преминават и имат желание да помогнат“, каза Песман.

Поглеждайки назад, тя споделя: „По някакъв начин мисля, че всичко се събра, така че днес ние да бъдем тук и да помагаме. Това ни даде нова цел и нов начин да помогнем на хората.“

Днес Песман обича да съчетава двете си страсти и продължава да работи в киноиндустрията с правенето на документални филми, включително „The Cove“ и „Chasing Ice“.

Всеотдайността на Песман за подпомагане на семейства, борещи се с болести, е вдъхновяващ призив за действие, който ни напомня, че в нашето обкръжение винаги има някой, който може да има нужда от малко внимание, любов и подкрепа.