Боил Банов за скандалите около Ларгото: Това е лична вендета

1
117
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Злонамерено е изпуснат срокът за обжалване на делото за ремонта на Ларгото. Това обяви в интервю за bTV министърът на културата Боил Банов.

„Това са лични, мръсни, гадни вендети. Много добре зная кой стои зад това, няма как да кажа в студиото кой е, ще имам проблеми в личен план, но да знае много добре, че го зная кой е”, заяви министърът.

По думите му в този скандал БСП са само пощенска кутия.

Министерството на културата е пропуснало последния срок да обжалва съдебното решение, с което бе отхвърлена претенцията му за неустойка към строителя на Ларгото. Това стана ясно от определение на ВКС, с което делото бе окончателно приключено.

При това полежение Министерството на културата не само няма да получи 750 хил. лв. неустойка, но и ще трябва да плати над 73 хил. лв. разноски по делото. Ремонтът на Ларгото бе повод за скандала, придобива известност като „Ало, Банов съм” . Заради него през пролетта БСП поиска оставката на Банов.

Заради скандала около пропуснатите срокове вчера оставка подаде директорът на правния отдел в Министерството на културата.

„Директорът на дирекция е назначен по времето на Вежди Рашидов. Не може да става въпрос за липса на опит. Седем месеца аз и главният ми секретар знаем, че чакаме дело във ВКС – понякога може да се чака година да се насрочи дело”, обясни тази сутрин министърът.

От думите му стана ясно, че няма намерение да подава оставка като министър на културата. Щял да предаде всички документи от вътрешното разследване в Министерството на културата на прокуратурата.