Японски хотел предлага нощувки за по 2 лева. Каква е уловката?

2
126
Добави коментар
setlans
setlans

Японски хотел предлага нощувки за по 130 йени (2 лева и 12 ст.), но има уловка – трябва да не ви пука, че ще ви наблюдават.

Да наемете хотелска стая за 2 лева на вечер си е почти невъзможно, особено пък в страна като Япония – а може би не? И ние се осъмнихме, но се оказа вярно. Сега ще попитате, къде е уловката?

Разбира се, че има – и е голяма. Този японски хотел ще ви предостави всичко необходимо за една нощувка, само ако се съгласите на едно условие…

Туристите, които посещават японския град Фукуока и имат лимитиран бюджет, могат да се възползват от невероятната сделка на хотел Business Ryokan Asahi, който се намира на около 15 минути пеша от търговската и развлекателна зона на града.

Любопитно: Как рециклират в Япония? Ще се учудите…

Само за 2 лева, всеки може да си резервира стая там за една нощ, стига да няма нищо против да се откаже от всякакво уединение и интимност. За да се възползвате от тази оферта, трябва да се съгласите с условието на хотела – да ви снимат с камера и да излъчват на живо целия ви престой в YouTube.

Тази необичайна оферта е достъпна за абсолютно всеки и по всяко време – включително през уикенда и по празници.

Но бихте ли се отказали от усамотението си, заради ниската цена?

Не всичко е толкова зле, колкото звучи. Въпреки че камерата обхваща цялата стая, която типично по японски е доста малка, тя няма микрофон.

Микрофонът е премахнат, за да се избегнат оплаквания за нарушаване на авторски права на музика, която може да бъде чута от телевизора в съседната стая. Но това гарантира, че никой няма да ви чуе как хъркате или издавате други смущаващи звуци.

Вижте още: Все повече японци наемат автомобили, но не ги карат. Какво правят с тях?

Но откъде тръгва цялата идея?

Оказва се, че стая номер 8 е най-малко резервираната стая в хотела. Именно поради тази причина, ръководството на хотела е измислило тази налудничава стратегия да привлече туристи. Разбира се, с тази ниска цена, те няма да спечелят пари, но за броени дни се прочуха в цял свят.

Вижте още: 15 неща, които трябва да знаете преди да пътувате до Япония

Така че, ако някога попаднете в град Фукуока и се нуждаете от прекалено евтина нощувка, това е вашето място – стая 8 на хотел Business Ryokan Asahi. Само не забравяйте – има уловка!

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / ©SoraNews24