Масаж с океански миди: вълшебство в спа процедурите

1
178
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Мрачните и хладни дни влияят отрицателно върху емоционалното състояние и настроението. Летните месеци са твърде далеч, за да мечтаете за гледка към морските вълни, шоколадов тен и коктейл в ръка. В опит за бягство от сивото ежедневие ви препоръчваме нежна и релаксираща процедура, свързана с екзотичните и възхитителни острови в южната част на Тихия океан. Там се срещат т.нар. тигрови миди. Дълги години те са смятани за непотребни, а днес са в основата на един от най-популярните масажи по света – Lava Shell или т.нар. масаж с миди.

За да се използват в спа процедурите, океанските миди преминават през специален процес на обработка, докато се получи съвършен продукт. Готовите миди са изградени от порцелан с натрошена черупка. Те задължително се полират, за да могат нежно и гладко да се плъзгат по кожата на масажирания. Мидите се запълват с биоразградим самозатоплящ се гел преди съответната спа процедура. Той съдържа магнезий, водорасли и цинк, а съставките действат успокояващо и водят до освобождаване на мускулната умора и напрежение.

Преди да пристъпите към практикуване на масажната техника, ще ви разкажем за особеностите и полезните действия на процедурата.

Как протича процедурата масаж с миди

Масаж с миди е една от най-релаксиращите и приятни спа процедури, зареждаща тялото със сила и енергия. Практикуването му се извършва само от професионални терапевти, които познават спецификите на човешкото тяло и правилните масажни техники. Както е известно, повърхността на мидата не е напълно гладка и по тази причина е необходимо тя предварително да се полира. Специалният цел пък, с който се пълнят мидите, се разработва в Англия, като за целта те се транспортират от Филипините до островната държава. Във всяка мида е изградено контейнерче, в което се поставя гелът, смесен с магнезий, водорасли и цинк. Полученото съдържание е биоразградимо и при допир с тялото напълно естествено се самозатопля. Преди терапията да започне, тялото на масажирания се овлажнява с хидратиращо масло. Обикновено се използва сусамово масло, богато на витамин Е. В Аюрведа то традиционно се използва за облекчаване симптомите на стрес и напрежение.

Масажът е толкова отпускащ, че повечето клиенти предпочитат процедура за цялото тяло вместо определени части от него. За да се постигне максимална ефективност и качество на „перлата“ на масажните процедури, специалистите в спа център Este Fitness & Spa разполагат със специална масажна маса, върху която се извършва терапията. Масата е посипана със затоплящ натрошен кварц, който действа релаксиращо. Полускъпоценният камък е изключително полезен, защото отнема негативната енергия от организма и затопля приятно цялото тяло. Затова студените есенни и зимни дни са изключително подходящи за масаж с миди.

Какви са ползите за организма от терапията масаж с миди

Популярният масаж с миди, пренесъл духа на Филипините в спа центъра, носи редица предимства за организма. На първо място това е успокояващият ефект, който се дължи на затоплянето на тялото и деликатните масажиращи действия. По време на процедурата се използват антистрес техники, които оставят усещането за свежест и сила. Черупките на мидите съдържат калциеви йони, които при нагряване се прехвърлят върху кожата на масажирания. Калцият действа регенериращо и помага за стягане на кожата. Сред ползите от практикуването на масаж с миди попада и засилване циркулацията на кръвта и лимфата, успокояване на болката при травми и наранявания и редуциране на задържаната вода в тялото. Процедурата помага също за увеличаване нивото на концентрация и укрепва имунната система след продължително боледуване.

Какво още трябва да знаете за масажа

Професионалните терапевти в Este Fitness & Spa препоръчват процедурата с океански миди да завърши с масаж на глава. С плавни и нежни движения в областта на черепа се понижават нивата на стрес и напрежение, а позитивните емоции се засилват. Много често масаж с миди се практикува и за лице. За тази цел в контейнерчето на мидата се поставя гел, който има охлаждащо действие, тонизира и хидратира кожата. За да се постигне пълен релакс, терапията с океански миди за тяло трябва да продължи около 75 минути. Важно е през цялото време масажираният да се чувства комфортно и приятно, за което благоприятства отпускащата атмосфера в спа комплекса.

Вижте видеото, в което Надежда Халачева, управител на Este Fitness & Spa, в компанията на терапевт на спа центъра гостуват при Гала в На кафе по NOVA TV, за да представят процедурата масаж с миди.

Зимата вече е на прага ни. Затова се погрижете за вашето здраве и красота по най-добрия за сезона начин. В спа център Este Fitness & Spa ще получите професионална терапия, проведена от нашите обучени терапевти. Насладете се на екзотичен масаж с океански миди и се потопете в спокойната и изискана атмосфера на спа центъра.

Последни публикации в блога

Мрачните и хладни дни влияят отрицателно върху емоционалното състояние и настроението. Летните месеци са твърде далеч, за да мечтаете за гледка към морските вълни, шоколадов тен и коктейл в ръка. В опит за Доброто здраве изисква отношение и грижа, каквито редовните тренировки и активното движение могат да осигурят. Водени от желанието за оформено и стегнато тяло, все повече хора посещават спортната зала. Положителните ефекти започват да Придържането към здравословен начин на живот през есента е истинско предизвикателство. С падането на температурите прекарваме повече време вкъщи, където имаме пряк достъп до хладилник, пълен с хранителни продукти и висококалорични лакомства. Освен Спа процедурите са истинско блаженство за ума и тялото. Те са нашият идеален помощник в борбата със стреса и напрежението и ни пренасят в света на удоволствието и насладата. Луксозните спа комплекси предлагат Дъждовното и хладно време през есента намалява мотивацията за тренировки и дава превес на по-лежерните дейности у дома. За мнозина ниските температури са свързани с лошо настроение и депресия, но всъщност есента е Масажът е сравним с истинското произведение на изкуството. Той изисква талант, концентрация и дългогодишен опит, докато се получи съвършен резултат. Редица масажни техники се практикуват и усъвършенстват в продължение на хиляди години с Смяната на сезоните може да окаже сериозно влияние върху човешкия организъм. Умората и напрежението често са породени от липсата на сън и невъзможност да осигурим на тялото си пълноценна почивка. Безсънието, освен че С настъпването на есента продължаваме да се радваме на слънчево време. Разходките в близкия парк остават любимо следобедно занимание, а топлите есенни цветове правят пейзажа още по-красив. За мнозина обаче с настъпване на Всеки знае, че редовните физически упражнения помагат за поддържане на тонус, отлично здравословно състояние и създаване на перфектна фигура. Удовлетворението от получените резултати е несравнимо, а комплиментите за външния вид не закъсняват. За