Мелете собственоръчно месо у дома

17
399
Добави коментар
raule
raule

Мелете собственоръчно месо у дома, като използвате електрическата месомелачка.

Харесва ли ви идеята ве да имате собствена електрическа месомелачка у дома?

Фантастично, нали?

Да, защото ви позволява да приготвяте широка гама от ястия в комфорта на собствената си кухня. Лесно можете да приготвите  приятни домашни ястия с цялата си любов и обич за членовете на вашето семейство.

Топ електрическа месомелачка винаги е оборудвана с асортимент от приставки, които могат да се използват за специфични нужди.

Предимства на електрическите месомелачки

Има многобройни ползи от използването на електрически месомелачки във вашата кухня. Нека да проведем подробна дискусия за това как този кухненски уред може да направи живота ни изтъкнат,

Получаваме хигиенично и смляно месо в собствената си кухня. В купешките опаковани с кайма може да откриете замърсявания с по-висока концентрация. Замразената кайма може да съдържа хиляди и хиляди животни, а също и ненужни жили и други. В домашно приготвената кайма не можете да намерите такива неща. Когато купите мляно месо в пакет, не можете да контролирате съдържанието на мазнини в него и следователно идеалният аромат може да липсва. Но в месото, което мелете във вашата електрическа месомелачка, ще имате по-добър контрол върху това, което конкретно бихте искали да имате. Опакованото месо се компресира и окислява за по-дългия си срок на годност. В този случай тези меса са по-малко пухкави и по-малко меки, когато се готвят. В същото време месото в електрическа месомелачка би било прясно, свежо и ви предложи перфектната текстура при готвене. Може би е за кюфтета или колбаси определено бихте направили най-доброто мляно месо за перфектните рецепти. Още от своята текстура, аромат и безопасност всичко може да се постигне с един изстрел, когато използвате тези електрически месомелачки за приготвяне на ястия във вашата кухня.

 

Как да мелим месо с помощта на електрическа месомелачка

Ето няколко прости и ефикасни стъпки за мелене на месо във вашата кухня с помощта на електрически месомелачки.

Дръжте всичко охладено, докато не започнете да мелите. И месото, и мелачката заедно с нейните части трябва да бъдат охладени, преди да започнете работата по смилането. Това помага дори и жилавото месо с мастни тъкани лесно да премине през машината за мелене, без да правите смляното месо на каша. За да избегнете увиването на парченца около острието и да не придобиете дъвчената текстура на смляното месо, трябва да отрежете месото си добре преди да го смелите. Ако установите, че смляното месо се натрупва на повърхността на матрицата, трябва да използвате функцията за обратно действие, ако е налична разбира се, или трябва да разглобите целия механизъм на мелничката. Уверете се, че поддържате острието остро и, разбира се, чиниите чисти. Поставете парчетата месо върху дадената тава и след това включете месомелачката. След като машината работи, започнете да натискате парчетата месо вътре в нея. И вкарвате месо постоянно. След това смляното месо започва да се събира в дадената чиния. Първо използвайте по-едра решетка, когато се нуждаете от смляно месо за колбаси или хамбургери. И след това използвайте по-дребна решетка, за да смилате същото месо за втори път. Можете също така да използвате сол или подправки заедно с месото, докато мелете. Когато дойде време за почистване, първо поставете няколко ватирани хартиени кърпи вътре в мелничката, когато тя е включена. Тя почиства месомелачката отвътре, хвърляйки всички отломки и останали парчета месо. А за останалите части можете да използвате течен сапун и вода, за да почистите добре.