7 трика за вкусен и здравословен чай

2
141
Добави коментар
vocala
vocala

Чаят е една от най-популярните напитки през зимата, не само защото е супер да изпиете чаша горещ чай м студеното време, но и защото помага за предотвратяване на настинки.

По-долу са някои от грешките, които можете да направите, когато правите типичен английски чай и съвети как да го приготвите.

Кипване на водата

Температурата на водата е много важна. Когато водата започне да бълбука, веднага отстранете съда от котлона.

Накисване

Тайната на добрия чай е накисването на чайния филтър за 3 минути. Не е необходимо да изстисквате филтъра.

Извадете филтъра

Не забравяйте да извадите филтъра от водата след 3 минути, тъй като чаят ще стане твърде силен.

Захар

Според англичаните, ако сте добавили лъжица захар към чая си, не трябва да слагате лъжицата обратно в чая, защото чаената лъжица замърсява захарта. Или използвайте отделна лъжица, която не потапяте в чая, или изсипете захарта в чая и след това го разбъркайте.

Мляко

Ако искате английски чай, трябва да добавите мляко към черния чай. Никога не използвайте мляко, което се предлага в малки пластмасови кутии или кондензирано мляко. Според англичаните само полуобезмасленото мляко върви добре с чая.

Гледайте реда

Първо изсипете чай в чашата и след това добавете мляко. Редът е много важен! Ако напълните чашата в неправилен ред, чаят няма да има подходящ цвят.

Никога в микровълновата!

Пийте чая, докато е горещ. Забранено е, дори се смята за светотатство според англичаните, да го притоплите в микровълновата печка.