Браво на Бойко! Уволни директорите на болниците „временно“ заради починалото дете

2
124
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

С гневно обръщение на премиера започна днешното заседание на Министерския съвет. Бойко Борисов нареди на здравния министър Кирил Ананиев всички директори на болници замесени със смъртта на 3-годишното дете да бъдат отстранени незабавно, докато тече процесът.

„Видяхме родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно – медицинските експертизи искам да отстраниш всички директори на болници, които са намесени в процеса. Говорете с прокуратурата, да ползват ВМА за експертизи. Трябва да има възмездие. От наша страна това което трябва да се направи, да се направи днес. Това бездушие, разстроих се, да гледат детето, веднага да се махат от там“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Премиерът показа добра реакция по случая, но трябва да махне директорите  завинаги, защото те са главата на болницата и мениджърите, а не да ги отстранява временно докато тече разследването и докато утихне скандалът.

Министър-председателят обърна внимание и на една от точките в дневния ред, където е споменато да се покрият данъците на болница Лозенец. „Ние само плащаме, даваме милиони, а ефектът е разплакани родители“, заключи разстроен премиерът.