Дисни слага предупреждение за „остарели културни възгледи“ в класическите анимационни филми

3
174
Добави коментар
setlans
setlans

Дисни предупреждава зрителите с надпис „остарели културни възгледи“, пишат от Washington Times.

Както знаете, през последните години се въведоха категории, които оценяват за каква възраст е подходящ даден филм. Всички сме чували предупреждението „Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 18 години.“

Това предупреждение обаче се слага, заради сцени на насилие, еротика или други неподходящи кадри. Оказва се, че Дисни са измислили и нов препоръчителен контрол.

Новата стрийминг услуга на Дисни добавя предупреждение за „остарели културни възгледи“ към някои от любимите ни детски филми. Сред тях са „Книга за джунглата“, „Лейди и Скитника“ и „Дъмбо“.

Стартирането на новата стрийминг платформа в Съединените щати възроди много от старите класически филмчета на анимационното студио. Филмовото студио обаче също коленичи пред политическата коректност.

Предупреждението, което се появява във всички описания на филмите, има за цел да предупреди, че е вероятно да срещнете отрицателни расови стереотипи. Пример за такива са сиамските котки в „Лейди и Скитника“, индианците в „Питър Пан“ и гарваните в „Дъмбо“.

Предупреждението гласи: „Тази програма се излъчва, както е първоначално създадена. Тя може да съдържа остарели културни възгледи“.

Известният филм от 1946 година „Песента на Юга“, дори не е включен в стрийминг услугата, защото изобразявал погрешно черните американци.

Този тип политическа коректност стана особено популярна в Щатите. Все повече филми и песни се забравят нарочно или пък променят, за да се съобразяват точно определени части от обществото.

Например, изпълнителите Джон Леджънд и Кели Кларксън пуснаха новa версия на песента „Скъпа, навън е студено“, като изцяло промениха текста, който уж бил „мизогинистичен“.

Песента им обаче съвсем не е сполучлива и получи огромен брой негативни отзиви в YouTube.

Ако искате да ни подкрепите, можете да ни последвате в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс