Време ли е за подновяване на обзавеждането у дома

2
153
Добави коментар
clashbade
clashbade

По какво да познаете, че е настъпил моментът за промяна на мебелировката

Чакате го с нетърпение, но и малко се ужасявате от неразборията и обиколките по магазините за най – подходящите мебели.

Когато семейството ви се увеличи, малкото диванче вече не е подходяща опция. Когато все по–често каните гости у дома, тясната трапезария не е функционална. Когато матракът стане неудобен и ви трябва голямо пространство за спокоен и пълноценен сън, леглото излиза извън строя.

Кое е най –важно и от къде да започнете?

Всичко друго може да почака, но без добра почивка, не сте пълноценни. Основното и първо нещо, на което трябва да обърнете специално внимание, това е спалното обзавеждане. Дори и да се примирявате с някои неуредици, ако леглото и матракът не изпълняват перфектно своята функция, това ще ви доведе много главоболия.

Как да изберете?

Най – напред се ориентирайте в новите размери, които искате да заменят старата спалня. Голямо преимущество е, че можете да направите пълен оглед на стоките без дори да излизате от дома. Това поне ще ви ориентира кое ви се харесва и кое не. Когато стесните избора на спалня, можете да преразгледате решенията си за останалите мебели. Те трябва да са съобразени не само стилово с леглото, но и по размери. Според неговата големина ще изберете какво друго можете да включите в помещението, без да затруднявате движението си в него. Ако се получи твърде претрупано, няма да ви е комфортно.

Винаги мебелите в магазина ни изглеждат по – малки, отколкото са в действителност. Какво означава това? Че когато се приберете щастливи с новите покупки, те може да се окажат твърде неподходящи за размерите на стаята. Чудесен и хитър подход в това отношение е предварително да очертаете границите на избраното от вас спално обзавеждане с цветно тиксо по пода на помещението. Това визуално ще ви покаже кое колко място ще заема и дали наистина искате да го поставите на предварително избраното място.

Не бързайте с избора

Премислете добре за известен период от време от какво точно имате нужда. Ще бъде мъчително след свършен факт да променяте интериора. Разгледайте колкото може повече варианти и оставете време на ума си да пресее информацията. Това, което ви грабва от пръв поглед, не винаги е най – удачният вариант. Съобразете и личните си нужди и ежедневни навици, за да сте сигурни, че новите попълнения в дома ще ви служат оптимално. Понякога дребните детайли и подробности носят голяма полза или раздразнение. По–добре да не бързате с решенията, отколкото да съжалявате за тях впоследствие.