Лондон – Париж

1
124
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 06:00 ч. – отпътуване от летище София. 07:30 ч. – кацане в Лондон на летище „Лутън“. Трансфер. Панорамна обиколка на Лондон с екскурзовод: Парламента, Уестминстърското абатство, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, Ковънт гардън, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”,  крепостта Тауър, Тауър бридж. Следобед – възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български (доплащане 27 лв. на човек – цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на български). Участието в разглеждането на Британския музей се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника. Настаняване в хотела.Нощувка.

Ден 2

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън с доплащане 120 лв. за възрастен и 98 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български в двореца Уиндзор и в Итън и таксата за вход в двореца Уиндзор. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 20 участника. Нощувка.

Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – разходка с корабче по Темза до Гринуич и свободно време в Гринуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей (доплащане 85 лв. на човек – цената включва билет за корабчето до Гринуич, екскурзовод на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 20 участника. Следобед – възможност за разглеждане на Националната галерия на „Трафалгар скуеър“ с екскурзовод на български (доплащане 27 лв. на човек – цената включва двучасова обиколка на галерията с екскурзовод на български). Участието в разглеждането на Националната галерия се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника.Нощувка.

Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Трансфер от хотела до гара „Сейнт Панкрас“. Отпътуване с влака Евростар за Париж. Пристигане на „Гар дю Нор“ в Париж. Посрещане на групата. Панорамна обиколка на Париж: Мулен Руж (отвън), Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, „Шан-з-Елизе“, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 5

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – пешеходна програма острова Сите и острова Сен-Луи (с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България): катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, Светия параклис, Консиержери, Новия мост. Възможност за разходка с корабче по Сена. Следобед – по желание посещение на Лувъра с екскурзовод на български (с доплащане 94 лв. за възрастни, 62 лв. за деца и младежи до 25 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, провежда се при минимум 10 човека). Възможност за качване на Айфеловата кула. Входната такса за Айфелова кула не е включена в цената на екскурзията. Заедно с екскурзовода, групата ползва метро за придвижване, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Нощувка.

Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за посещение на двореца Версай с екскурзовод на български (доплащане 139 лв. за възрастен; 104 лв. за деца и младежи до 25 г. при предварителна заявка и заплащане в България. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводска беседа, такса за вход в двореца и градините. Свободен следобед. Възможност за качване на Айфеловата кула.

Ден 7

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободно време. По желание пешеходна програма Монмартър (с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г и при предварителна заявка и заплащане в България): базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”. 12:30 ч. – трансфер до летище „Бове”.  16:20 ч. – 20:05 ч. – полет Париж – София.

Забележка: Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета или някой от лондонските мюзикъли, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

Екскурзията е седемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Лондон, 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 2 звезди в Париж, богата екскурзоводска програма на български език, трансфери. Лети се с „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х30х20 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см. Разстоянието от Лондон до Париж се изминава с влака Евростар – свръхбързия влак, който минава през тунела под Ла Манша. 

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди в Лондон и в хотели 2 или 3 звезди в Париж.

Забележка: Не всички хотели разполагат с тройни стаи, или пък разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение. 

Забележки:

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета или някой от лондонските мюзикъли, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.
Не всички хотели разполагат с тройни стаи, или пък разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение.
Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно. 

ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1.00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 1.65 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2.50  евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Възможно е през 2020 г. и Лондон да въведе подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотела лично от туристите.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

При посещение на Великобритания, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в английски лири, от България.

Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от „Каталог 2019“:
1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ – 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията – за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ – 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с „Агенцията“). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

От посочените отстъпки се ползва само една.

Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ – Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.