Виетнам и Камбоджа – в търсене на изгубените империи!

1
104
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Отпътуване от терминал 2 на летище София в 12:25 ч. за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“. Кацане в Доха в 18:15 ч. Отпътуване от Доха в 20:50 ч. за Ханой.

Ден 2

Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 07:25 ч. Посрещане от екскурзовода и трансфер до хотела. Свободно време. Следобяд посещение на Етнографския музей, Храма на литературата, който е „Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Разходка из Квартала на трийсет и шестте гилдии. Вечеря. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода до езерото на Върнатата сабя. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Качване на борда джонка, за круиз из залива Халонг. Обяд. Посещение на пещерата на Изненадата. Връщане в Ханой. Настаняване и нощувка. 

Ден 4

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Хюе. Разходка с корабче по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му. Връщане в Хюе. Обиколка на Забранения град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни и гробницата на императора Ту Дук. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5

Закуска. Отпътуване към Хой Ан по „пътя на мандарините“, преминавайки през Прохода на облаците, откъдето гледката към Дананг и околностите е великолепна. По пътя спирки за фотосесии. Посещение на музея Шам в Дананг. Пристигане в старинния град Хой Ан. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6

Закуска. Отпътуване за станцията на лифта, откъдето ще се стигне до връх Ба На. Посещение на парка Ба На Хилс, където се намира и златният мост „ръцете на Бога“. Връщане в Хой Ан. Обиколка на града: Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски. Разглеждане на пагодата Чук Тан – най-старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7

Закуска. Трансфер до летището в Дананг. Отпътуване за Пном Пен. Пристигане в Пном Пен, посрещане от екскурзовода. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Следва фотосесия на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла (4-9 век). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 8

Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Пътят продължава по посока Сием Реап, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета, със спирка в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

Ден 9

Закуска. Посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство. Посещение на Западната порта на Ангкор Том и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка. 

Ден 10

Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителя. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам Втори. Посещение на храма Та Прохм, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брама”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Реап. Вечеря. Нощувка. 

Ден 11

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Хошимин. Пристигане в Хошимин. Обиколка на града с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централната поща и пазара Бен Тан. Трансфер до летището. Полет за София в 19:15 ч. Пристигане в Доха в 23:55 ч.

Ден 12

Отпътуване от Доха в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.