Нова година в Грузия от София

1
72
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Ден 1 – (29.12): София – Истанбул – Тбилиси

Излитане от София в 21:20 ч. и пристигане в Истанбул в 23:40 ч.

Ден 2 – (30.12): Тбилиси

Полет в 01:10 ч. Кацане в Тбилиси в 04:25 ч. Трансфер до хотел „Citrus“ 4* (http://hotelshine.ge/) или подобен. Ранното настаняване е гарантирано.
Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: обзорна екскурзия из аристократичния Тбилиси, наричан „спящата красавица”, основан през V век. Предимство е, че повечето културни паметници се намират на минути един от друг. Сред най-важните забележителности са църквата Метехи в Стария град, катедралата Сиони (от VІ – VІІ век), базиликата Анчисхати (VІ век), която е и най-старият оцелял до наши дни християнски храм в града, Синагогата, крепостта Нарикала, статуята на Майка Грузия. Ще посетим и квартала Абанотубани, където се намират старите топли серни бани. След това се отправяме към древната грузинска столица и религиозен център Мцхета. Оттук е започнало разпространението на християнството в Грузия. На това място ще посетим манастирския комплекс Джвари (VІ век) и катедралата Светицховели (ХІ век), където се съхранява парче от ризата на Исус Христос. И двете християнски светини са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Завръщане в Тбилиси. Нощувка.

Ден 3 – (31.12): Тбилиси

Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Казбеги. Отпътуване към Ананури по т.нар. Грузинска военна магистрала, построена от Русия през ХІХ век. Тя преминава през подножието на Голям Кавказ, а природните картини, които се разкриват по протежение на тази историческа пътна артерия, направо спират дъха и често са давали вдъхновение в творчеството на едни от най-известните грузински писатели, поети и художници.  Ще видим укрепения отбранителен комплекс Ананури (ХVІІ век), а от градчето Казбек на джипове ще се изкачим до църквата Св.Троица в подножието на един от най-високите планински върхове в Грузия – Казбег (5047 м). Завръщане в Тбилиси. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Опция: срещу допълнително заплащане ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в грузински национален ресторант.

Ден 4 – (01.01): Тбилиси

Закуска. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 – (02.01): Тбилиси

Закуска.  Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Кахети. Отпътуване за Кахети и посещение на женския манастир Бодби (IX в.) , където са мощите на пресвета Нино. Следва посещение на старинния град Синахи, известен с прозвището си Град на любовта. Свободно време за разходка из уличките му, след което се отправяме към Телави, където ще посетим дворец-музей от XIX в. с прекрасни градини и ще вкусим от превъзходното грузинско вино.
Завръщане в Тбилиси. Нощувка.

Ден 6 – (03.01): Тбилиси – Истанбул – София

Ранно напускане на хотела. Трансфер до летище за полет в 05:55 ч. Пристигане в Истанбул в 07:20 ч. Излитане в 08:35 и кацане във София в 08:55 ч.

Условия:

Минимален брой участници: 13

Условия за записване
Депозит: 30% от пакетната цена Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 

  Допълнителни Турове 
Минимум туристи  
Цена 

Сити тур на Тбилиси и Мицхета
10
98.00 BGN

Екскурзия до Ананури/Казбек
10
108.00 BGN

Екскурзия до Кахети
10
108.00 BGN

Цената включва:

Цената е на човек в двойна стая и включва:

Самолетен билет София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул – София
Летищни такси в размер на 180 евро/352 лв. (към 05.07.2018 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща.
4 нощувки със закуски  в хотел “Citrus” 4* или подобен в Тбилиси
Трансфер летище – хотел – летище
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК „Мондиал“
Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

Цената НЕ включва:

Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
Сити тур на Тбилиси и Мцхета – 50 евро/98 лв.
Екскурзия  до Ананури/ Казбек – 55 евро/ 108 лв.
Екскурзия до Кахети – 55 евро/ 108 лв.
ЗАБЕЛЕЖКА: ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ СЕ ЗАПИСВАТ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ. Минимален брой участници – 10 души.
Пакет от четири вечери в хотела – 100 евро/ 200 лв. Меню: два вида сок, минерална вода, сирена, салата от домати и краставици, патладжан с орехи, салата цезар, салата пиле, мини кебапи, спаначена крем супа, качепури, печено пиле, ориз със зеленчуци, спагети със зеленчуци, спагети „Болонезе”, сос „Темали”, хляб, плодове.
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с шоу програма – 180 евро/ 360 лв. за ресторант „Georgian House restaurant” http://georgian-house.ge, като има пранична вечеря, шоу програма и напитки включени в цената.
Неупоменати в програмата услуги
Бакшиши – около 60-80 USD – заплащат се на място

Застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс – от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.