6 причини да имате собствен сайт

1
130
Добави коментар
kstanishev
kstanishev

Много хора смятат за лукс това да имат собствен или фирмен сайт. Използването на Интернет като средство за популяризиране на дейността и услугите си е най-лесния начин да достигнете до максимален брой хора. Информацията, която споделяте на сайта си е важна за Вас, тъй като посетителите/читателите ще си изградят представа от Вашият бизнес. Имайки това предвид, създадохме списък с няколко причини да имате бизнес сайт.

Сайтът ще Ви отличи от конкуренцията

Когато имате свой собствен сайт, можете да предоставите цялата информация за услугите и продуктите си така, както пожелаете. Тъй като това е Вашето пространство, никой няма да може да Ви го вземе или промени. Можете да изразите Вашето мнение, да се похвалите, да покажете с какво сте по-добри от конкуренцията.

Брандиране на бизнеса

Вече не е достатъчно просто да имате изискано лого, с което да Ви запомнят. Бизнеса и рекламата се промениха много през годините, което води до нуждата от използване на множество похвати за привличане на клиенти. Чрез сайта си, можете да добавите допълнителна ‘тежест’ на дейността си.

Индивидуални електронни пощи

Контактите с партньорите и клиентите е от изключителна важност. Когато се свързвате с партньор чрез личната си поща в ABV.bg, Mail.bg, Gmail.com и други, може да изглеждате несериозни. Когато имате собствен сайт и домейн, можете да създадете електронни пощи, които Вие и Вашите служители да използвате за бизнес комуникацията си.

Концентриране на рекламата

Наличието на бизнес сайт означава едно – Вие бихте желали той да бъде посещаван. Можете да се възползвате от платената реклама в Google или да се съсредоточите в SEO оптимизация. И в двата случая, вие канализирате усилията си в привличане на повече посетители към сайта си. Докато принтирането на физическа реклама не винаги носи желаните резултати, в Интернет винаги може да намерите своят начин за придобиване на по-голяма аудитория.

Промоции и новини

Сайта Ви ще бъде платформа, от която с няколко клика на мишката ще можете да разкажете на всички посетители за новата промоция или услуга, която предлагате. Имате въможност да насочите вниманието на посетителите към конкретен продукт, както и да ги информирате за бъдещите си планове.

Разграничаване от ‘масата’

Вярно е, че социалните мрежи като Фейсбук предлагат възможност да изградите своя аудитория. Там обаче е ужасно трудно да задържите вниманието на посетителите си и те да останат лоялни към Вашият сайт, Вашият бизнес и Вашият продукт/услуга. Има много сайтове, които предлагат да си направите фирмени профили, където да представяте услугите си. Това са сайтове-каталози, където има още фирми, предлагащи подобни продукти и услуги. Те са Ваша пряка конкуренция, а насочването на посетители към Вашия профил в тях може спокойно да ги накара да проверят и останалите. Когато имате собствен сайт и посетител влезе в него, той няма да може толкова лесно да види сайта на Вашите конкуренти и така ще остане лоялен към Вас. Разбира се, съдържанието и структурирането на сайта са от изключителна важност.

Ако желаете да имате собствен атрактивен и успешен сайт, можете да разгледате нашите услуги и да изберете най-добрият вариант за Вашият бизнес.