Самоходна акумулаторна косачка Stihl RMA 448 TC

2
158
Добави коментар
agrokom
agrokom

Самоходна акумулаторна косачка Stihl RMA 448 TC без батерия и зарядно

Може да се окомплектова с батерия и зарядно по избор. Работа без кабел означава за STIHL RMA 448 TC голяма свобода при поддръжката на средно големи градински площи. В Eco режим тя има много голям радиус на действие, тъй като при косене мощността на двигателя се напасва автоматично към нужното ниво на мощност. Поради това зареждането на литиево-йонните акумулаторни батерии на акумулаторната система PRO на STIHL издържа още по-дълго време. За постоянната тяга при работа се грижи 1-скоростният колесен механизъм. Този, който освен да коси и да събира окосената маса иска и да мулчира, може да окомплектова допълнително този модел. С оптимизирания към посоката на завихряне нож градинската работа винаги е ефективна. За удобна работа с акумулаторната косачка се грижат комфортната моно-ръкохватка и сгъваемият кош за трева с вместимост 55 л. Благодарение на ширината на косене от 46 см и централната настройка на височината на косене на ножа на 6 степени Ви се удава лесно, да приведете тревната си площ във форма бързо и едновременно с това прецизно.

Технически характеристики:

Ширина на косене см: 46
Височина на косене мм: 25-75
Кош за трева, вместимост л: 55
Тегло кг: 24
Ниво на шума, гарантирано LWAd dB(A): 96
Ниво на шума, измерено LWA dB(A): 95.2
Ниво на вибрации ahw м/сек²: 1.4
Коефициент на неопределеност K м/сек²: 0.7
Коефициент на неопределеност KpA dB(A): 2
Ширина на уреда см: 50
Височина на уреда см: 113
Дължина на уреда с кош см: 147
Стартиране: ES (електростарт)
Спиране: МS (спирачка на двигателя)
Задвижване: 1 предна скорост
Скорост км/ч: 4
Акумулаторна технология: литиево-йонна PRO

Серийно оборудване

Ръкохватки за носене

В корпуса са вградени две ръкохватки за носене, които улесняват товаренето, респ. разтоварването на уреда и могат да се използват и за закрепването му.

Отварящ се кош за трева

Иновативният кош за трева от пластмаса се отваря и изпразва много лесно благодарение на механизма му на отваряне и затваряне. При косене въздушният поток води окосената маса в коша за трева и се грижи за оптималното му запълване. Специални ламели в коша насочват въздуха в посока към земята като така предпазват в еднаква степен и потребителя и косачката от завихрената прах и мръсотия. Вграденият индикатор за нивото на запълване посочва подходящия момент за изпразване на коша за трева като така се избягва прекалено ранното или късното му изпразване.

Оптимизиран към посоката на завихряне нож

Оптимизираният към посоката на завихряне нож реже тревата с минимално съпротивление и така завихря само толкова въздух, колкото е нужно. По този начин той изразходва минимално малко от капацитета на акумулаторната батерия, така че съхранената енергия да стигне за възможно най-голяма площ.

Централна настройка височината на косене

Благодарение на централната настройка на височината на косене на няколко степени височината на косене може бързо и лесно да бъде адаптирана към даденостите на тревната площ и употребата.

Полимерен корпус

Корпусите от една част на косачките STIHL са изработени от висококачествен полимер, устойчив на удари, топлина и UV-лъчи.

Лесно движещи се колела

Лесно движещите се колела на нашите акумулаторни косачки са много здрави и имат дълъг живот на експлоатация. За да се осигури при косене маневриране без усилие и перфектно спазване на зададената посока, те са оборудвани с тракционен и устойчив профил.

Сгъваема ръкохватка

Благодарение на сгъваемата ръкохватка косачките на STIHL се транспортират бързо и без усилие. Освен това така сгънати те са много компактни за съхранение.

Eco режим

С активиран Есо режим оборотите на двигателя автоматично се адаптират към текущо необходимата мощност, за да се коси максимално енергийно ефективно и продължително.

Колесен механизъм

Колесният механизъм улеснява преди всичко косенето на големи площи и по наклони. Някои акумулаторни косачки STIHL са оборудвани с колесен механизъм.

Комфортна моно-ръкохватка

За удобна и ергономична работа комфортната моно-ръкохватка може да се регулира индивидуално според ръста на работещия. Лостът на ръкохватката се сгъва, така че акумулаторната косачка да може да бъде транспортирана лесно. Тъй като лостът е монтиран само от едната страна, кошът за трева се достига без усилие и се сваля с лекота.

Допълнително оборудване

Функция мулчиране – Комплект за мулчиране

При свален кош за трева и поставен кит за мулчиране косачката работи в режим на мулчиране. При това окосената трева се надробява на фини частици и се разпределя равномерно върху окосената площ като й връща обратно влагата и отнетите хранителни вещества. Едновременно с това пестите и време, тъй като отпада необходимостта от отстраняване на окосената маса.