Почивка в ДУБАЙ И АБУ ДАБИ – върхът на арабската цивилизация – Специална ваканционна програма за туристи над 55 години &…

1
174
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Ден 1

За дати 05.11.2019; 19.11.2019; 18.02.2020 и 10.03.2020 програмата е обърната-първо 2 нощувки в Абу Даби и 5 нощувки в Дубай;

 

Отпътуване в 14:20 ч. от Терминал 1 на летище София за Дубай с полет на авиокомпания „Wizz Air”. Пристигане на летище „Ал Мактум Дубай” в 20.10 ч./ За дати през април, септември и октомври отпътуването е в 11:55 ч. и пристигането в Дубай е в 17:35ч./  Посрещане от представителя на агенцията. Трансфер до хотела в Дубай (около 50 мин., в зависимост от трафика). Настаняване в хотел „Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates” **** (или подобен) в Дубай. Информационна среща с водача в лобито на хотела и възможност за записване на допълнителни екскурзии. Пешеходна разходка в новия квартал Ал Барша за ориентация на туристите с посещение на търговския център „Emirates Mall” – вторият по големина мол в света, известен със ски пистата, с възможност за обмяна на пари и вечеря. Нощувка.

Ден 2

07:00 – 10:30 ч. Закуска.

 

09:00 – 13:30 ч. Панорамна обиколка на Дубай с местен екскурзовод (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща старата и новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще пресечем Дубай Криик (каналът разделящ старата и новата част на Дубай) с типична арабска лодка „абра“, за да отидем до старата част на града Дейра, където се намира най-големият пазар за злато, бижута, платове и подправки. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“.

 

13:30 – 15:30 ч. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на небостъргача „Бурж Халифа“ и свободно време в търговския център „Dubai Mall“. Тук може да посетите луксозния пазар „Al Bahar Souk“ или аквариума „Dubai Aquarium & Underwater Zoo“, да се изкачите до наблюдателната площадка „At The Top“ на 124-ти етаж на най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“, която предлага невероятна панорама към града (Билетите за наблюдателната площадка се закупуват предварително за точен ден и час и включват изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката. На място е възможно закупуване на билети на два пъти по-висока цена.). Възможност за посещение на Танцуващите фонтани, разположени в езерото Бурж Халифа, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл. Представленията са на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.

 

Свободно време или по желание организирано прибиране в хотела с метро (oколо 30 мин., билет – около 8 AED или 3 USD) или самостоятелно прибиране с такси (20-25 мин., около 40-45 AED или 12-15 USD). Нощувка.

Ден 3

07:00 – 10:30 ч. Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание:

 

1.09:00 – 12:00 ч. Посещение на Магическите градини (Dubai Miracle Garden)/Градината за пеперуди (Butterfly Garden), омайващи със своята красота и разнообразие. Градините са вписани в Книгата на Гинес за най-дълга стена от цветя. Тук ще имате възможност да видите на едно място повече от 45 млн. цветя. Ще имате и свободно време за разходка сред цветните композиции, кафе и снимки.

 

2. 12:30 – 14:30 ч. Обяд в хотел „Бурж Ал Араб”. Посетете най-луксозния хотел в света, един от символите на Дубай и една от най-фотографираните сгради. За интериора на помещенията са използвани 840 кг. 22-каратово злато, а на върха на хотела има хеликоптерна площадка. Обядът е на блок маса в ресторант „Al Iwan“ в традиционна кухня стил гурме (напитките не са включени в цената). Изисква се официално облекло.

 

3. 15.30 – 21.30 ч. Сафари в пустинята с барбекю вечеря – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с Toyota Landcruiser навътре към пустинята, преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки (бирата и алкохолните напитки се заплащат допълнително). Вечерта връщане обратно до хотела.

Нощувка.

Ден 4

07:00 ч. – 10:30 ч. Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:

 

1. 09:00 – 14:00 ч. Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до Шарджа и Аджман. Шарджа e културната столица на ОАЕ, a Аджман e най-малкото от 7-те емирства. По време на този тур ще имате възможност да се потопите в традиционната арабска култура. Ще научите повече за ислямската цивилизация, посещавайки етнографския музей в Аджман. Продължавайки към Шарджа, ще спрете за фотопауза пред спиращи дъха гледки към плажа и пред Руската църква – един от малкото православни храмове на Арабския п-в. Ще посетите традиционния пазар в Шарджа „Blue Souk” за злато, сребро, килими, подправки и сувенири. Връщане обратно в хотела.

 

2. 19:30 – 22:30 ч. Круиз с романтична вечеря на арабска галера. Предлагаме Ви една романтична вечер на арабска галера в продължение на два часа. По време на круиза, наслаждавайки се на невероятно красива панорама на новата част на Дубай, ще имате възможност да се докоснете до арабската гостоприменост! Вечерята е на блок маса с обилна храна от рибни и месни ястия от арабската и международна кухня и различни десерти.

Нощувка.

Ден 5

07:00 – 10:30 ч. Закуска. Свободно време в Дубай или възможност за:

 

1. 08.00 – 18.30 ч. Целодневна екскурзия „Оазисът Ал Айн” с включен билет за Al Ain Zoo, по време на която ще се запознаете с типичния начин на живот в пустинята. Ал Айн е четвъртият по численост на населението град в Обединените Арабски емирства и единственият голям град, който се намира във вътрешността на страната. Сред забележителностите на града са запазен естествен оазис с гора от финикови палми, бившият палат на шейха, превърнат в музей, исторически крепости, както и множество паркове, градини, включително и планината Джебел-Хафит, от която се разкрива красива гледка към града. Ще посетим най-голямата зоологическа градина в Близкия Изток, където можете да видите газела – националният символ на Абу Даби, бели лъвове, бели тигри, арабски орикс, персийски леопард, горила, жираф, носорог, хипопотам и други екзотични животни. Отпътуване обратно за Дубай в късния следобед (около 150км в едната посока).

Нощувка.

Ден 6

07:00 – 10:30 ч. Закуска. 11:00 ч. среща в лобито на хотела. 11:30 ч. трансфер до Абу Даби. Продължителността на трансфера от Дубай до Абу Даби е около 90 минути (в зависимост от трафика). Панорамна обиколка на Абу Даби с местен екскурзовод (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА): Често споменаван като „Манхатън на Средния Изток” Абу Даби предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки, включително на Етнографското селище, което ще посетите (мин. 30 мин. с екскурзовод на български), за да се запознаете с живота на местните преди откриването на нефта, ще продължим към световно известния хотел „Емирейтс Палас” и красивия район Корниш, който предлага прекрасни гледки към хоризонта на града и вълноломния остров – зеленото сърце на града. Следва посещение на впечатляващата джамия „Шейх Зайед” (мин. 1 час и 30 мин. с екскурзовод на български) – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. В джамията има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи. Ще видите също така и пистата за Формула 1 (панорамно от автобуса) и ще посетите магазина за сувенири на най-големият увеселителен парк в света „Ferrari World“ (около 30 мин.). Връщане обратно в хотела вечерта. Настаняване в хотел „Howthorn Suites by Wyndham Abu Dhabi City Center” 4* или подобен. Информационна среща с водача на групата.

Нощувка.  

Ден 7

07:00 – 10:30ч. Закуска. Възможност за плаж, посещение на уникалния хотел „Emirates Palace“, увеселителния парк „Светът на Ферари”.

 

1. Билет за увеселителния парк „Светът на Ферари” (Ferrari World) – единственият по рода си тематичен парк на „Ферари“ в света. Той предлага забавления за всички възрасти и разказва по вълнуващ начин историята на Ферари чрез повече от 20 образователни и зашеметяващи обиколки и атракции, магазини и автентична италианска кухня. Под огромния емблематичен червен покрив се намират следните атракции: „Формула Росса” – най-бързото в света влакче в увеселителен парк, което достига скорост от 240 км/ч; Галерия „Ферари“ – най-големият шоурум на „Ферари” в света извън Моранело, с интерактивен дисплей, показващ моделите на Ферари от 1947 г. до днес; „Скоростта на Магията” – фантастично 4D изживяване през дълбоки зелени джунгли, ледени пещери и дерета, чак до кратера на огнедишащ вулкан.

Възможност за вечеря в един от най-луксозните хотели в света „Еmirates Palace” – след предварителна резервация и доплащане.

Нощувка.

Ден 8

07:00 – 10:30 ч. Закуска. Най-късно до 13:00 ч. напускане на стаите в хотела. Свободно време. Възможност за посещение на уникалния „Емирейтс палас” – един от най-скъпите хотели в света, където сред невероятна обстановка може да изпиете чаша капучино със златен прашец. Тук комфортът и луксът ще ви накарат да се почувствате наистина специален. 15:45 ч. среща в лобито на хотела. Трансфер до летището в 16:30 ч. Отпътуване за България в 20:55 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air”. Кацане на летище София (Терминал 1) в 01:20 ч. /За дати през април, септември и октомври отпътуването е в 18:35 ч. и пристигането в София е в 23:05ч./