Дубай и Индия, с водач от България!

1
134
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Ден 1

Отпътуване в 14:00 ч. от Терминал 1 на  летище София за Дубай с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Групата се съпровожда през целия маршрут с водач от България. Пристигане на летище Дубай в 19:50 ч. Трансфер до хотела в Дубай (около 40 мин, в зависимост от трафика). Настаняване. Информационна среща в лобито на хотела и възможност за записване на допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 2

07:00 – 10:30ч. Закуска.

 

09:00ч. – 13:30ч. Панорамна обиколка на Дубай (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща старата и новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще отидем до старата част на града Дейра, където се намира най-големия пазатра за злато, бижута, платове и подправки. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“, от където може да се изкачите до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“(допълнително се предлага резервация), да посетите луксозния пазар „Al Bahar Souk“ или аквариума „Dubai Aquarium & Underwater Zoo“. Следобед свободно време и пожелание организирано прибиране в хотела с Dubai Metro (oколо 30 мин.,билетите се закупуват на място-около 7-8 AED или 2-3 USD или по желание самостоятелно прибиране с такси 20-25мин. около 40-45 AED или 12-15$) .

 

Танцуващите или Пеещите фонтани са разположени в езерото Бурж Халифа, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл.  Часове на преставления: на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.

 

2. 13:30-15:30ч. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа, Дубай Мол и Танцуващите фонтани. Наблюдателната площадка „At The Top“ се намира на 124-ти етаж на небостъргача „Бурж Халифа“ и предлага невероятна панорама към града. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката.(На място е възможно закупуване на билети на два пъти по-висока цена). 

 

Нощувка.

Ден 3

07:00 – 10:30ч. Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание:

 

1. 09:00 – 14:00ч. Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман. Шарджа e културната столица на ОАЕ, a Аджман e най-малкото от 7-те емирства. По време на този тур ще имате възможност да се потопите в традиционната арабска култура. Ще научите повече за ислямската цивилизация посещавайки етнографския музей в Аджман. Продължавайки към Шарджа ще спрете за фото-пауза пред спиращи дъха гледки към плажа и пред една от малкото православни църкви на Арабския п-в – Руската църква. Ще посетите традиционния пазар в Шарджа “Blue Souk” за злато, сребро, килими, подправки и сувенири разбира се. Връщане обратно в хотела.

 

2.15.30 ч. – 21.30 ч. Сафари в пустинята с барбекю-вечеря – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с джип Toyota Landcruiser навътре към пустинята преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки(бира и алкохолните напитки се за заплащат). Вечерта връщане обратно до хотела.

 

Нощувка.

Ден 4

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Индия. Пристигане в Делхи. Отпътуване за Агра. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Панорамна обиколка на Агра с местен екскурзовод. Посещение на Тадж Махал – едно от Седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Счита се, че персийският архитект Устад Ахамад Лахори е проектирал този великолепен паметник, изграден от бял мрамор. (Тадж Махал е затворен всеки петък). Посещение на крепостта на Агра, построена от великия император Акбар през 1565 г. Уникално творение с изключителна конструкция. Отпътуване за Делхи. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

 

Ден 6

Закуска. Панорамна обиколка на Делхи с местен екскурзовод: Старата част с пазарът и най-голямата джамия в Индия – Джама Машид; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където е кремирано тялото му след убийството му; високата 42 метра каменна триумфална арка „Индия гейт“, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война; Президентският дворец, парламента и дипломатическия квартал; Гробницата на Хумаюн – един от най-важните паметници на моголската архитектура и е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО; храмът „Лотус“ – една от най-големите архитектурни атракции в света; Панорамната обиколка завършва в храмът „Акшардам” – изумителен храмов комплекс, известен със спиращо дъха величие, древна мъдрост и смайваща архитектура. Възможност за посещение на аудио-визуално шоу с вода, огън и лазери. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Трансфер до летището в Делхи. Отпътуване за Дубай. Пристигане в Дубай. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Най-късно 12:00 ч. освобождаване на стаите в хотела. Свободно време. Трансфер до летището в 18:15 часа. Отпътуване за България в 20:30 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Кацане на летище София, Терминал 1 в 00:55 ч.