Ваканция в ЕГИПЕТ – КРУИЗ ПО РЕКА НИЛ – 3 нощувки на круизен кораб и почивка в ХУРГАДА – Специална ваканционна програма за…

1
156
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Отпътуване от Терминал 1 на летище София в 15:00 ч. за Хургада с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летището в Хургада в 16:50 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска (сух пакет). Ранно отпътуване с автобус за Луксор. Трансфер до круизния кораб. Обяд. Следобед туристическа програма по източното крайбрежие на Нил и храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II е посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу и впечатлява с гигантските си папирусови колони. Отпътуване за Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на музея на папируса. Вечеря и нощувка на кораба.

Ден 3

Закуска. Отпътуване към Дейр-ел-Бахри – комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на местна фабрика за алабастър. Обяд на кораба. Отплаване в посока Едфу през Есна. Вечеря и нощувка на кораба.

Ден 4

Ранно посещение на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Връщане на кораба. Закуска. Свободно време на борда на кораба. Обяд. Разглеждане на храма в Ком Омбо. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм, посветен на Собек – бог на крокодилите, и на Хор – бог на соколите. Отплаване за Асуан. Вечеря и нощувка на кораба.

Ден 5

Закуска. Освобождаване на каютите. Туристическа програма в района на Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери: Високата стена на язовир Насър, преграждаща р. Нил. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти; Незавършеният обелиск – великолепен паметник с височина 42 м и тежащ 1 200 т, който никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Разглеждане храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Отпътуване с автобус за Хургада. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Късна вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

Туристическа програма по желание и предварителна заявка (избира се една от трите екскурзии):

 

1. Остров Гифтън и шнорхелинг с включени: трансфер, обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг. Екскурзията започва около 8 ч. и включва морска разходка с лодка с възможност да се насладите на красотата на един от прекрасните острови и съкровища на кораловия риф. Връщане в хотела около 16 ч.

 

или

 

2. Сафари в пустинята с включена вечеря. Отпътуване от хотела в 12 ч. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите малък зоопарк и терариум, ще се насладите на фолклорно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци). Връщане в хотела около 21 ч. 

 

или

 

3. Дайвинг в Червено море с включени: задължителна застраховка за дайвинг, обяд и напитки. Отпътуване от хотела в 8 ч. Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен и затова е още по-привлекателен. Гмуркането е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, наслада от богатството на подводния свят, себеопознаване и разбира се, безкрайно удоволствие. Връщане в хотела около 16 ч. 

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

Туристическа програма по желание и предварителна заявка:

 

Автобусна екскурзия до Кайро с включени: обяд (без напитки), двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване. Отпътуване от хотела около 02:30 ч. Екскурзията включва посещение на едно от чудесата на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд. Посещение на парфюмерийна фабрика. А по-късно ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. Връщане в хотела около 23 ч. 

Ден 8

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 12 ч. Багажът се оставя в стая за съхранение на багаж. Обяд в хотела. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България в 17:40 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летище София в 21:40 ч.