Разходката навън: Основен фактор за развитието на бебето

2
140
Добави коментар
clashbade
clashbade

Вашето мъниче вече е готово да предприеме смело вълнуващото начинание на разходките в природата. Не подценявайте огромното значение на това. Укрепването и каляването на организма е от съществено значение за правилното му развитие. Разходките във всеки един ден, чийто метеорологични условия го позволяват, ще се отплатят с по – здраво дете. Дори и при по – ниски температури (при условие, че сте взели нужните мерки) излизането на въздух, макар и за кратък период от време, ще окаже изключително благотворно действие на детето. Активността, сънят на въздух и слънце трябва да са неделима част от израстването.

Количката – незаменимият помощник на мама

Без каквото и да смятате, че може да минете, количката не е едно от тези неща. Нейното удобство и функционалност са решаващи за безпроблемното транспортиране на най – важния член на семейството. Тя трябва да е достатъчно маневрена и лека, за да позволява да се движите във всички посоки, дори когато управлявате с една ръка. Повдигането й при нужда заедно с бебето вътре и още куп други неща също не е за пренебрегване. Ще трябва да се съобразите с тежестта избраните модели бебешки колички.

Разходките в по – студено време

Независимо от температурите, принадлежности за игра винаги ще са необходими. Те не са глезотия, а активно развиващи движението и моториката на мъника. Избирайте ги с конкретно предназначение и редувайте вариантите. Всяка качествена играчка има значение. Съобразявайте ги с възрастта на детето, за да извлечете максимална полза от тях. Не подценявайте опасността на тези, които са предназначени за порасналите малчугани. Не избързвайте. И тяхното време ще дойде.

Храна и напитки

За тях основна роля ще играе термос за контролиране на температурата. Все пак няма да желаете да предложите вода на детето охладена до 12-15 градуса. В студеното време ще трябва да мислите една крачка напред, за да може да осигурите оптимално удобство на бебето.

Одеяло и покривало

Това са задължителни принадлежности през есенния и зимния сезон. Прекомерното охлаждане не е желателно, но разходката на студен въздух има своите преимущества. Той не само е чист, но през зимата убива нежеланите вируси и помага да калите детето си. Плътно одеяло за завиване е задължителна част от аксесоарите за излизане.

Покривалото е много важно при наличието на дъжд. Все пак внимавайте да не обгръщате твърде плътно пространството. Важно е да предоставите свободно циркулиране на въздух за детето. Така ще бъдете сигурни, че сте взели нужните грижи при закаляващите студени разходки.