Басейни – видове и решения

6
145
Добави коментар
m_staneva
m_staneva

   При избор на басейн е важно да установим каква ще бъде неговото предназначение и експлоатация, с какъв бюджет разполагаме и да сме наясно че за правилното му използване има немалка поддръжка за която трябва също да помислим. Едва тогава може да изготвим проект и решение за неговото изграждане. Строителна фирма МД-90 за Варна и област и някой основни видове басейни:

Видове басейни: басейн от бетон – този тип басейн  е един от най-предпочитаните поради неговата дълготрайност и здравина. Обикновено се облицова с мозайка или линер /удебелено безшевно фолио/ като второто е предпочитано поради неговия по-лесен монтаж. басейн от панели или т.нар композитни части  – те могат да бъдат изработени от различни материали под формата на плоскости /панели/. Монтирани в зависимост от  басейна и неговата конфигурация и размери. Имат лесен монтаж и изпълнение, но са ограничени при по-големи размери, тъй като е важно тяхното покритие да не бъде нарушено от сглобяването на самия линер и затова е важно плоскостите да бъдат самостоятелни, без снаждане на отделни елементи.  Друго тяхно основно предимство е прехода, който може да имат от плитко към по-дълбоко, типично още само при басейн, изграден от бетон. монолитни басейни от стъклопласт –   при този тип басейн всичко е изградено наистина монолитно, притежава изключително здравина. Може да го разпознаете по блестящите частици на дъното, които се отразяват от светлината и водата. монолитни  керамични басейни – те се изграждат също от монолитни части, притежват дълъг живот и здравина, но са скъпи като изпълнение и трудни за монтаж при по-големи размери. Затова тяхното използване е по-ограничено.

        Повече инфомация за услуги в областта на строителството за Варна и област може да намерите на сайта и блога на строителна фирма МД-90 – http://www.md90.biz