Маратонките, които са неизменна част от гардеробите ни

2
152
Добави коментар
svetla58
svetla58

Има някои модни атрибута, които са задължителни за гардероба на всяка жена и бялата маратонка е един от тях. Както знаем що се отнася до модата, епохите се въртят и много неща се завръщат като тенденции, а други пък са вечно актуални – като белите тенис маратонки или бялата гуменка. А те датират още от края на 1800 г.!

Когато за първи път се появява тенис маратонката, се е наричала „Plimsoll” и била по-скоро обувка, отколкото маратонка. След време била подобрена и тогава станала хит сред спортистите, тъй като сцеплението на подметката било по-добро и били много комфортни за спортуване, в частност за тенис. Така се родило името “тенис маратонки”.

В Съединените щати обаче популярността на маратонките процъфтява едва през 1917 г. Преди 102 години била първата платнена маратонка, срещана на масовия пазар, и преди всичко била популярна за олимпийските състезатели. След Втората световна война те се превърнали в удобен артикул, популярен за всички възрасти, независимо от спортната или развлекателна употреба, която днес ние познаваме като „ athleisure “ (за ежедневно носене). И така, всички приветстват комфорта на маратонките.

Друго страхотно нещо за белите маратонки е, че могат да се съчетават по всевъзможен начин! Носенето на бели кецове с дънки е най-често срещаният начин да ги носите. И имам предвид най-често при всички възрасти, във всички дейности в целия свят. Също така и носенето на бели маратонки с рокля не е трудно! Можете да ги комбинирате с пола, с блейзър, с костюм или пък с анцунг. Буквално отиват на всичко!

 

Купи маратонки Adidas

Купи маратонки Puma

Купи маратонки Puma

Купи маратонки Karl Lagerfeld

Купи маратонки Diesel

Купи маратонки Converse

Купи маратонки Marco Tozzi

Купи маратонки Pepe Jeans