Красотата е бизнес с неподозирани ниши

2
168
Добави коментар
eventA
eventA

Тийнейджъри в салоните за красота – мисията възможна!

Ако сте в бюти  бранша от дълги години, вероятно разчитате на традиционен бизнес модел, който следва малко или повече успешна рамка. Разчитате на установени практики и те ви носят скучен, но сигурен успех. Както вероятно в съседните салони за красота по-надолу на същата улица в последните 15 години.

Как да излезете от рамката, ако бизнес нюхът Ви подсказва, че козметичната индустрия  дава неизследвани хоризонти и Вие имате продукт, идея, мечта /или и трите заедно!/, които ще работят за Вас, ако потърсите очевидните възможности?

На 27.09.2019 г. многобройните посетители на Arena of Beauty Professional в Интер Експо Център в София имаха възможност да обсъдят неподозираните бизнес възможности на бюти и уелнес индустрията с Лизи Бат, специален гост от Великобритания с 20-годишен опит в разкрасителните  терапии и работата с луксозни марки. „Как да достигнем до следващото поколение клиенти. Как да привлечем тийнейджърите в своя спа център?”, с тази хвърлена ръкавица дамата от Албиона провокира гостите на Арената. Как да направим от младите хора свои лоялни клиенти? Със солидни практически опит като старши спа терапевт, но и безспорен усет за проницателен бизнес г-ца Бат облече в работещи примери насоките, които сподели, а от „Арена на красотата“ уловихме няколко от тях.

Анализирайте времето си! Може би има десетки потенциални нови клиенти наоколо, за които не подозирате. Ако сте били добри в спа процедурите за дами в събота сутрин, дали не бихте могли да инвестирате в спа процедури за деца в следобедните делници, когато те не са на училище? Залагате предимно на олд скуул рекламата „от уста на уста“? Преоткрийте Фейсбук, заявете се! Ако ще опитате да привлечете интереса на младите хора към услугите си, помнете: много от тях буквално се кълнат в Инстаграм и Youtube инфлуенсърите! Проучете кои са! Поканете и родителите, създавайте ценности заедно, предложете комфорт и уют. Вие не просто творите красота, а увереност! „Разчупете“ традиционния спектър на услугите си. Бихте могли да предложите специални събития, те носят атмосфера, а тя оставя спомена за разумно направена инвестиция! С правилна организация можете да спечелите клиент за цял живот! Или обратното. Затова изслушвайте! Дори и негативните коментари. Те са полезни за бизнеса Ви, защото Ви подсказват какво да подобрите. Водете се от безопасността във всичко, което предлагате на клиентите си, и я планирайте прецизно. И не подценявайте ресурсите, които може да Ви подскаже собствения ви екип! И не се страхувайте, ако заимстват опита Ви. Това само предава нататък легендата за Вашата марка!

За силата на дигиталния маркетинг и ролята му в бюти индустрията  насоки сподели и Юлиян Ефтимов от комуникационна агенция 3CON, който препоръчва да проследим кога и къде в социалните мрежи са потребителите ни и да имаме предвид ролята на посланието:

„Съдържанието е важно – колкото по-лично и искрено, толкова е по-успешно. Едно от най-хубавите неща в дигиталния маркетинг е, че всичко може да бъде проследимо“, подчерта той.

Организаторите на Arena of Beauty Professional споделят: „Удовлетворени сме от ефективността на пространството, което и тази година надградихме с „Арена на красотата“. Естетиката е въпрос на осведоменост, на случване, на прецизност. Но и на безупречен бизнес нюх. „Арена“-та е рядка и изключително функционална възможност да се насладим на продукти и услуги, които бюти индустрията щедро предлага. Но също и да обменим ценни практики, които ще са в полза на всеки свързан бизнес: от начинаещия бюти специалист до собствениците на легендарни салони за красота и спа центрове“.