Ледена скулптура замени Борис Джонсън в тв дебат :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
212
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Ледена скулптура замени британския премиер Борис Джонсън по време на предизборен телевизионен дебат, посветен на климатичните промени, пише CNN. Премиерът на Великобритания и привърженикът на Brexit Найджъл Фараж (лидер на Британската партия на независимостта) отказаха да се явят наравно с останалите лидери на партии на дискусия за глобалното затопляне. Затова от телевизията ги смениха с ледени скулптури.

Докато останалите политици обсъждаха климатичните промени, ледените Борис и Найджъл бавно се топяха и образуваха локва. Джонсън стана обект на критики и от останалите медии, че се крие в предизборните дебати, когато става въпрос за трудни теми.

„Нашата покана към лидерите на Консервативната партия и Brexit партията остава отворена. Те не заеха местата си. Затова, като напомняне, тези ледени шапки ще се топят вместо политиците, които по целия свят отказват да намалят емисиите парникови газове и да спрат повишението на температурите”, каза водещият Кришнан Гуру-Мърти.

Отказът на Джонсън да се яви на дебата „наля допълнително масло в огъня“ към обвиненията, че британския премиер бяга от публични дебати в предизборната кампания за предстоящия вот на 12 декември.

Междувременно Фарадж заяви, че е отказал да участва, защото „Brexit е определящият въпрос на нашата епоха и фактът, че Канал 4 (телевизионния канал, в който бе излъчен дебатът) не иска да го обсъжда, говори много за този излъчващ оператор и неговата остатъчна позиция“.

Подобен отказ на предишния премиер на Великобритания, Тереза Мей, да участва в телевизионен дебат ѝ костваше победата, припомня CNN.