Хиперреалистичните рисунки на Кохей Охмори

2
137
Добави коментар
setlans
setlans

Японският художник Кохей Охмори придоби огромна популярност през последните години, благодарение на дарбата си да рисува хиперреалистични метални предмети. Погледнете триизмерният часовник Seiko по-долу – това е рисунка!

Графитните моливи са рядък инструмент за рисуване сред художниците. Те се използват най-често за чертежи, но не и в този случай. Произведенията на Кохей Охмори изглеждат по-скоро като черно-бели фотографии, отколкото като нещо, което е нарисувано на ръка.

25-годишният японски художник прекарва стотици часове над един проект, използвайки супер остри моливи, стабилна ръка и планина от търпение, за да пресъздаде и най-малките детайли. В резултат на това неговите рисунки се получават толкова реалистични, че сякаш гледаме фотографии.

Светкавична популярност

Името на Охмори се споменава за първи път през 2017 година, когато неговата рисунка на бирата Asahi, завършена с перфектен надпис, който изглежда сякаш е отпечатан на хартията, и невероятно точните светлосенки, стана популярна в Туитър.

Хората останаха очаровани от неговият талант и започнаха масово да споделят произведенията му. А благодарение на медийните портали като Japan Today, дарбата му излезе отвъд японските граници.

Реализъм, точно пропорции, фини детайли

Следващият голям проект на Охмори се нарича „Гайка и болт“, който както се досещате от името, изобразява гайка и болт с безумни детайли. Според брата на художника, той е прекарал около 280 часа в работа, за да осъществи тези точни пропорции и фини детайли.

Буквално преди дни пък, японският „гений“, както го описват медиите и феновете му, представи най-новия си проект – ръчният часовник Seiko. Във видеото, което художникът ни представи в Инстаграм, можете да видите дори и най-малките детайли.

Новата творба на младият художник отново ни зашеметява с реалистичността, която е успял да постигне на хартия.

Талантлив портретист

Въпреки че изглежда, че 25-годишният Кохей се фокусира предимно върху метални предмети в изкуството си, той също е талантлив портретист. Това се вижда съвсем ясно в невероятния портрет на британския модел София Блакброу.

Ако искате да видите повече от Кохей Охмори, можете да го откриете в YouTube, Twitter и Instagram.

Последвайте ни в социалните ни мрежи  Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс Снимки: Социалните мрежи на автора