Над 10 милиона от източените средства са в Пламен Дилков

1
100
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Нови разкрития във връзка с ограбените ВЕЦ-ове показват, че над 10 милиона от присвоените средства са по сметки на фирми, които контролира Пламен Дилков.

Пламен Дилков е освободеният от длъжност управител на ВЕЦ Своге, като освобождаването му е фиктивно и с цел да се освободи от отговорност за злоупотребите и нанесените щети.

В действителност Пламен Дилков и до ден днешен дърпа конците във ВЕЦ Своге с подставеното лице Мауро Доси, който е новият управител, назначен от италианските партньори.

Така, с няколко рокади в управлението, източването на ВЕЦ Своге продължава по утвърдената от години схема, а лицата, които се облагодетелстват са същите, като в началото.

Връзките между участниците в източването на пари от ВЕЦ-ове

Главните действащи лица и фирми в източването на средства от ВЕЦ-овете са Серджо Бертолоти, Пламен Дилков, Патрик Паулето, Олимпи Кътев, Мауро Доси и италианските компани Долмити, Алперия, Финест и ПВБ Италия. Очаквайте още разкрития за връзките между тях и схемите за източване на обществени средства.

Патрик Паулето идва в България при своя тъст Олимпи Кътев, който е областен управител на София-област. Паулето идва при Кътев с цел да проучи какви възможности за „бизнес“ има в България със своя роднина. Става ясно, че има възможност за построяване на ВЕЦ-ове по река Искър, в района, на който Олимпи Кътев е областен управител.

Патрик Паулето идва от Тренто, от където е и Серджо Бертолоти. Патрик и Серджо измислят схемите за източване на пари от ВЕЦ-ове. Патрик Паулето е работил в управата на Тренто-Алто Адидже – регион в северна Италия, от където идват и останалите замесени лица.

Патрик Паулето подготвя почвата в България по предварително ясния му образец и води Серджо Бертолоти.

Патрик Паулето е зет на Олимпи Кътев, който е областен управител на София област, като от него получават подкрепа за реализиране на проектите.

Серджо Бертолоти води Мауро Доси от Италия. Мауро Доси е от борда на директорите на Петровила, една от фирмите на Бертолоти. Доси става управител на ВЕЦ-овете в България.

Съпругата на Пламен Дилков работи в една от фирмите на Серджо Бертолоти. Пламен е строителен инженер и може да води строителните дейности по ВЕЦ-овете в България.

Пламен Дилков идва от Италия (от Роверето до Тренто) и заема мястото на Мауро Доси.

След разкритията за източването на ВЕЦ-овете Пламен Дилков е освободен и на негово място отново застъпва Мауро Доси. Това навежда на мисълта, че Серджо Бертолоти дърпа конците както от самото начало, така и до днес.

Злоупотребите по източване на пари от ВЕЦ-овете продължава и до днес.

Очаквайте нови разкрития за взаимоотношенията между: Серджо Бертолоти, Пламен Дилков, Патрик Паулето, Олимпи Кътев, Мауро Доси и компаниите Долмити, Алперия, Финест и ПВБ Италия.

Пламен Дилков опитва да купи ВЕЦ Своге чрез подставеното лице Стефан Колен

След разкритието на злоупотребите, италианските акционери Алперия, Доломити и Финест, освобождават от отговорност Пламен Дилков, който е основното действащо лице спомагало за присвояването на 40 милиона евро от ВЕЦ-овете. Това става като го освобождават от длъжността управител без да потърсят от него отговорност за нанесените финансови щети на ВЕЦ-овете, в които те инвестират, а той управлява.

Следващата стъпка на италианците за да се продължи с присвояването на средства е ВЕЦ-овете да бъдат продадени на освободения от длъжност управител – Пламен Дилков, като това може да стане чрез подставеното от него лице Стефан Колен и фирмата Акуо Енерджи Интернешънъл С.А.Р.Л – Люксембург.

Целта е предварително планираното източване на ВЕЦ Своге да се прикрие, но и да продължи. Общинските италиански дружества, които са акционери в него да спрат да носят отговорност за злоупотребите, а хората, които лично са се облагодетелствали от това да продължат да го правят.