Боровец е готов за ски сезона :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
180
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Боровец, се подготвя усилено за новия ски сезон 2019/2020. Както винаги приоритет са пистите. През лятото и есента екипите на „Бороспорт“ ги почистиха от саморасла растителност, подравниха, отводниха чрез специалната система от противоерозионни канавки и, разбира се, затревиха, за да гарантират спиране на всякакви ерозионни процеси. Както винаги в почистването на любимите писти от камъчета активно се включиха и децата от местните спортни клубове, спонсорирани от Фондацията на „Бороспорт“.

Нови машини за обработка на пистите

Новото попълнение за този сезон са две машини – последно поколение, на световноизвестната фирма „Prinoth“. Те са с най-голям капацитет и с най-голяма мощност в сравнение с всички предишни модели. Машините са оборудвани с лебедки, позволяващи отлично плавно движение по пистите с голям наклон, и в резултат – осигуряващи най-високо качество при обработката им. Както най-запалените скиори знаят, в Боровец всички писти се обработват всяка нощ, а пистите за нощно каране – по два пъти в денонощието: веднъж през деня – между дневното и нощното каране, и втори път през нощта, както останалите писти.

Още оръдия за сняг

Всяка година „Бороспорт“ увеличава площите на изкуствено заснежаемите писти, като добавя оръдия за сняг. За новия сезон те са 14 на брой и така стават общо 190, като покриват 2/3 от ски зоната – главно ски центрове „Ястребец“ и „Ситняково“. Увеличена е и производителността на инсталацията за изкуствен сняг, което позволява бързо заснежаване на голяма част от пистите за възможно най-кратко време.

„Боровец в твоите ръце“ – ново мобилно приложение My Borovets

Боровец посреща сезона с ново мобилно приложение My Borovets, налично за Android и iOS. Функционално и стилно, новото приложение предоставя всичко, от което клиентите биха имали нужда, преди, по-време и след пистите.

MyBorovets предоставя актуална информация за пистите и лифтовете в курорта, уеб камери, времето в момента и дългосрочна прогноза, резервиране на ски услуги, информация за актуални събития, ресторанти и възможности за настаняване в курорта, както и специални предложения и предупреждения от пистите.

MyBorovets прави още по-лесно и по-бързо презареждането на лифт картите за многократна употреба. Клиентът си създава и профил и може директно да презарежда не само своята лифт карта, но и картите на своите близки.

5% отстъпка при онлайн зареждане

И тази година през целия ски сезон Бороспорт предлага 5% намаление на цената на лифт картата, ако е заредена онлайн през сайта на Боровец www.borovets-bg.com или през мобилното приложение. Този комплимент от „Бороспорт“ към любителите на ските и сноуборда позволява на всички, закупили многократна лифт карта, да бъдат първи на пистите и да прекарат повече време по склоновете на Рила. „С многократната лифт карта прескачаш опашките пред касите и отиваш директно на лифта към пистата. Това е голямо предимство, при това не е единственото. Веднъж купил картата от каса на „Бороспорт“ или от хотела си в Боровец, тя е на траен носител и може да я ползваш всеки следващ сезон. С нея може да си направиш профил онлайн и да следиш статистиката на спусканията си“, обяснява Георги Кочов, изп. директор на „Бороспорт“.

Купи си лифт карта от хотела

От този сезон карти за многократна употреба ще могат да се купят освен от касите на „Бороспорт“ и директно от хотелите в курорта. Така всеки може да си зареди лифт картата онлайн докато си почива и прави планове за деня, без да се налага чакане на касите.

Още за лифт картите

„Бороспорт“ продължава гъвкавата ценова политика и разнообразието от 12 вида лифт карти и билети, които предлага от няколко сезона насам, включително сутрешна и следобедна, както и младежка карта за притежатели н възраст до 22 години и карта 65+. Децата до 7-годишна възраст карат безплатно. Курортът предоставя и 20% отстъпка за семейни лифт карти – за двама възрастни с до 3 деца.

Много популярна е и картата за 6 непоследователни дни, която осигурява така желаната от всеки клиент гъвкавост при планиране на дните в ски зоната. А за запалените скиори и бордисти, които предпочитат и имат възможност да карат през по-спокойните делнични дни, „Бороспорт“ първи въведе и ще продължи да предлага сезонната карта за делнични дни. За възрастни тя остава на цена само 500 лв., а за деца и младежи – 300 лв. Този вид карта ще се изплати буквално за 7 дни и половина. Реално – всяко каране след осмия ден излиза безплатно. Традиционната сезонна карта също запазва цената си – най-ниската от трите големи ски центрове в България – 1000 лева за възрастни и 700 лв. за деца и младежи.

Боровец е уникален с пистите си за нощно каране. Нощното каране е включено и в двата вида сезонни карти.

Промоционални цени на лифт карти

Този сезон „Бороспорт“ въвежда промоционална цена на лифт картата в определени периоди през януари. В дните от 6-ти до 9-ти и от 20-ти до 23-ти януари 2020 г. (включително) всички полудневни и еднодневни карти и билети за всички възрастови групи, вкл. нощно каране, ще са с 20 процента намаление. Намалението при зареждане на този вид карти онлайн съответно става 25%.

Ски и сноуборд услуги

За всички любители на белите спортове най-добрият начин да напредват бързо и да се научат да карат правилно е да изберат уроци в някое от ски и сноуборд училищата в Боровец. По-известните сред тях са: „Бороспорт“, „Хънтърс“, „Травентурия“, „Албена“, „Янакиев“, „Алпин“ и това на хотел „Самоков“.

Най-голямото училище „Бороспорт“ предлага уроци за деца и за възрастни както през деня, така и в часовете за нощно каране. Заниманията могат да бъдат индивидуални и групови и продължават от 1 до 4 часа по избор. Ски и сноуборд пакетите за 2, 3 и 6 дни включват наем на екип, обучение в група и лифт карта и са на много изгодни цени. Например – големият ски пакет за 6 дни за възрастни струва 545 лв. или около 90 лв. на ден, а за деца – 390 лв. или 65 лв. на ден.

Детска ски градина

Боровец е предпочитан курорт и от семействата с малки деца заради идеалните условия, които предлага в детската ски градина. За да могат родителите да се отдадат напълно на ски удоволствието, „Бороспорт“ предлага целодневна детска градина за деца от 4 до 7 години. Работното й време е от 8:30 до 17:00 часа и се намира в обновения хотел „Рила“. Тя е райско място за малките: с кът за игра, столова, стая за почивка и собствени баня и тоалетна. Освен два часа ски уроци от инструктори, специализирани в обучението на деца, детската градина осигурява и екипировка, каска и сигнална жилетка, обяд, следобедна закуска, игри и лифт карта за детски парк „Борокидс“.

В детски парк „Борокидс“ най-малките скиорчета получават първите си уроци по възможно най-забавния начин. Ученето е лесно и бързо – на детската въртележка, между приказните герои и с помощта на ски пътеката. Паркът е за деца над 4 години и е отлично място за първи стъпки в белите спортове.

Наем на ски и сноуборд екипировка

Да имаш собствени ски или сноуборд отдавна не е задължително условие, за да караш. Всички, които идват в Боровец без собствена екипировка, могат да ползват оборудване под наем – за дневно и за нощно каране. На разположение са трите гардероба на „Бороспорт“: на долна станция на кабинкова въжена линия „Ястребец“, в хотел „Рила“ и в сградата на ресторант „Мечката/Виктория“ срещу хотел „Рила“, както и ски гардеробите към по-известните ски и сноуборд училища на „Хънтърс“, „Травентурия“, „Албена“, „Янакиев“, „Алпин“ и това на хотел „Самоков“.

Изборът в гардеробите на „Бороспорт“ е богат. В тях има ски, сноубордове, обувки и щеки на марките Head, Atomic, Volkl и Fisher. Голяма част от тях са последни модели и са изработени по най-новите технологии. Под наем могат да се вземат и каски, както и ски за ски бягане. В Premium Ski & Board Rentals „Rila“, освен стандартното оборудване, има ски от най-висок клас, изработени по последни технологии. Сервизът им се прави на ръка и гарантират максимално удоволствие от карането.

Онлайн резервации на ски услуги и оборудване

Всички, които искат да са сигурни предварително, че ще имат на разположение инструктор, лифт карта и екипировка, детска градина и ясла, както и различни пакетни комбинации, могат да направят онлайн резервация през сайта на „Бороспорт“: Borovets-bg.com, както и през мобилното приложение MyBorovets.

Зимни приключения

В заснежената долна част на писта „Червено знаме“ е обособена специална зона за шейни, която позволява безопасно пързаляне, отделно от скиорите и сноубордистите. Зоната се заснежава и осветява и напоследък се превърна в любимо място за вечерни разходки и забавления на малки и големи.

От няколко сезона Боровец разполага и с терен за ски бягане. Спортен център „Бистрица“ е един от най-големите терени за ски бягане в България. Със своите 10 км трасета центърът предлага възможност за практикуване от начинаещи и за тренировки на професионални състезатели. Теренът е оборудван и за състезание по биатлон.

Зимните приключения в Боровец излизат и извън рамките на ски зоната в курорта. И тази година екипът на Borovets Climbing & Mountaineering предлага ски туринг до някои от най-впечатляващите върхове в Мусаленския и Мальовишкия дял на Рила. Деветте ски туринг маршрута са с различна трудност, но който и да изберат скиорите, незабравимото преживяване и неповторимите планински гледки са гарантирани.

А този, който търси още по-екстремно преживяване, може да лети над заснежената Рила планина с тандемен полет с парапланер или с привързан полет с лебедка.

Оpen Season

Датата за откриване на ски зоната все още не е определена, зависи от атмосферните условия. Ако времето се задържи студено, оръдията за изкуствен сняг в ски центрове „Ястребец“ и „Ситняково“ (Централен Боровец) ще работят денонощно и ще дадат възможност на лифтовете да отворят през първите седмици на декември.