Черна спалня? Предизвикайте себе си с нетипичен интериорен дизайн

5
163
Добави коментар
epis
epis

Неутралните пастелни тонове не са запазена марка за спалнята – в най-личното си пространство на дома може да излезете извън клишетата

Често сме склонни да живеем, дори без да съзнаваме, по някои утвърдени социални правила, които не са в състояние да предизвикат в нас вдъхновение или да ни донесат очакваното удовлетворение. Вероятно липсата на време е причина да не изпадаме в творчески размисли и да вървим по утъпкани пътеки, движейки се в рамките на общоприетото.

Когато става дума за домашния ни уют, такъв компромис не бива да допускаме. Независимо дали разполагаме с бюджет за експерти по интериорен дизайн или смятаме сами да създадем индивидуалната си атмосфера, трябва да се стремим към максимален ефект от изпълнението.

За онези от вас, които имат смелостта да преминат границите на установените клишета, всяка идея е добре дошла, даже и най-нетипичната. Запомнете – розовото, лилавото, синьото и зеленото не са запазена марка за спалнята. Помещението, в което намирате покой вечер, може да бъде решено и в тъмната гама.

Това е дръзко, магнетично и изключително атрактивно, стига разбира се да се вписва в личните ви виждания. Преобразяването на интериора е въпрос на предпочитания и изградени вкусове, но стереотипите не са за всички – бъдете експериментатори в собствената си спалня!

Как да подберете боята и цветовете

Предстои ви да стартирате с полагането на боята, но трябва вече да сте избрали цвета и да съобразите текстурата на стените. Възможно е да се спрете на преливащи тонове или едноцветна основа, да се насочите към матова или гланцирана повърхност.

В зависимост от това, което целите да постигнете, проучете вариантите, а ако се налага, консултирайте се със специалист. Гланцът се свързва с повече изисканост на излъчването, докато матираното е по-грубо и непретенциозно.

Съвършена гладкост

Бялото е в състояние да прикрие доста недостатъци. При сивото, тъмно кафявото, индиговото и черното обаче всеки детайл ще бъде забелязан. Тъмните повърхности „осветяват“ несъвършенствата, а вие не бихте искали те всеки ден да ви се набиват на очи.

Затова същественото тук е да се получат идеално шпакловани стени, които да се превърнат в платно за креативната ви изява. Може да се възползвате и от едно алтернативно решение – поставяне на гипсокартон, но имайте предвид, че той винаги отнема част от обема на помещенията.

Поглед към звездното небе Би било прекрасно, ако всяка нощ имате достъп до необятното звездно небе. Е, лятото тази мечта е напълно постижима, но когато сме в градската среда през останалите месеци от годината, можем да си го осигурим с помощта на осветлението. То има потенциал да извърши чудеса с вашата спалня в тъмни цветове. На фона на тях малките лунички по тавана ще заблестят като истински звезди.

Ще подчертаете по уникален начин избрания интериорен дизайн, ще се сдобиете със загадъчно излъчване и гарантирано романтично настроение.

Контрастите са класика

Когато сте нестандартни, винаги може да включите и класическите постановки, които са непреходни и имат неповторимо стилно излъчване. За да компенсирате тъмните стени, инвестирайте в мебели в светли тонове. Ако искате да въведете допълнителен цвят, не се ограничавайте – добавете цветни възглавнички, завеси или шалте на леглото. Без съмнение получената визия ще бъде повече от запомняща се, ще ви привлича като магнит и ще ви създава настроение.

Произведение на изкуството

След като превърнахте вашата спалня в произведение на изкуството, може да я декорирате и с един продукт, дело на любим автор или авангарден художник. С поставянето на картина ще постигнете абсолютна завършеност на стаята.

Ще внесете радост за сетивата си, а в съчетание с избрания минималистичен стил, ще акцентирате допълнително върху присъствието на шедьовъра.

Ето как елегантността може да се комбинира с модерното излъчване и с усета към ценните предмети.