Джаз пианистът Аспарух Бойлов с първи концерт в България

2
155
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

 

След успешната си кариера извън пределите на родината, виртуозният музикант ще направи своя дебют и в България. Младият джаз пианист ще се представи със самостоятелен инструментален концерт за първи път и пред българската публика.

Събитието ще се състои на 13 декември вечерта, в елитен великотърновски клуб, собственост на щатския мултимилионер Едмънд Бек.

Концертът е с начало 20:00 часа.

На разкошен и напълно реставриран 100-годишен бял роял, Аспарух ще се представи с двучасова програма с джаз стандарти и любима инструментална музика.

Аспарух Бойлов е действащ пианист, който концертира вече повече от 15 години. Неговото име се споменава с възхищение и от публиката, и от колегите, с които е работил. Той е един от най-успешните млади български джаз пианисти, чиято любов към музиката го отвежда далеч извън пределите на родината.

Атрактивния пианист е работил с музиканти от ”Бродуей”, свирил е с пианиста на Франк Синатра, саксофониста на Рей Чарлз и обиколил буквално половината свят.

Аспарух е възпитаник на музикалното училище в Стара Загора, а по-късно завършва “Поп и джаз пиано” в музикалната Академия в София.

Съвсем млад заминава за Мароко, влюбва се в пътешествията и решава, че ще работи като гастролиращ музикант. Аспарух реализира турнета в Нова Зенландия, Мексико, Хондурас, целия Карибски остров, Австралия, Хаваи, Бахамите, Френска Полинезия, Маями и Рио. Голям белег в живота му оставя и работата в Аляска. Освен неописуемите земни красоти, там Аспарух преоткрива и другата си голямата любов (освен музиката) – Кристина, която е негова певица по това време и на която решава да предложи брак, докато са на сцената. Следват нови съвместни изяви и още редица екзотични страни.

Аспарух и съпругата му, обаче започват да мечтаят за реализация в България и така решават да се приберат и да се установят у дома.

Избират да се установят във Велико Търново, където Аспарух се среща и започва съвместна работа с популярния местен музикант Петко Савов, който става и негов мениджър в региона.

Концертът в средата на месеца е с цел Аспарух да бъде представен с целия си блясък на местната публика, а успоредно с това, за клубната сцена вече репетира и с всички певици, които търновският музикант менажира.

До края на 2019 година Аспарух ще излезе на сцена още с победителката в “Гласът на България” Стелияна Христова, оперния тенор Момчил Караиванов, младата търновска звезда Християна Цветкова, както и с живата легенда на пиано бар култура у нас – певицата Мирела Величкова.