Лекарство срещу остеопороза дава ефект при рак на белите дробове, правото черво и гърдата

1
103
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Лечение срещу остеопороза дава ефект при рак на белите дробове , правото черво и гърдата, сочат изследвания върху мишки и с човешки клетки. Бифосфонатите, които се използват при остеопороза /чупливост на костите/ при жените, блокират при тези агресивни видове рак, определени протеини, които обичайно ускоряват разрастването на раковите клетки.

Това антиканцерогенно действие на бифосфонатите , вече е било наблюдавано при жени с рак на гърдата .

Констатирано е било и че жени, които приемат бифосфонати през устата за лечение на остеопороза, много по-рядко заболяват от рак на правото черво и гърдата /при жените/.

„Нашето изследване показа механизма, който може покаже как бифосфонатите могат да лекуват и да служат за профилактика на голям брой видове рак, обяснява проф. Моне Заиди от болница „Маунт Синай“ в Ню Йорк. Ако химическите анализи потвърдят тези антиканцерогенни ефекти на бифосфонатите, това лечение може бързо да започне да се прилага, тъй като те са одобрени от Американската агенция за лекарствата и от години са доказали ефективността си срещу остеопорозата и липсата на сериозни странични ефекти.