Дори лекарят ми е изумен, мисли, че съм чудо на медицината! А аз просто пия по 2 чаши от това всеки ден…

1
89
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Ароматна и целебна – това е, което може да се каже за тази невероятна билкова напитка. Този чай е признат от лекарите като най-ефективния инструмент – помага да прочистим алвеолите на белите дробове!

Благодарение на уникалните свойства на съставките си, напитката е особено необходима на настоящите и бивши пушачи: намалява възпалението и облекчава кашлицата, спомага за втечняване на секретите и отхрачването. Идва на помощ и при борбата с бронхита.

Как да изчистим секретите от белия дроб:

Живовляк – ефективно отхрачващо и противовъзпалително средство, помага за извеждане на слузта от белите дробове, което пречи на нормалното дишане.

 Копърът пъди токсините, а маточината успокоява кашлицата, премахва усещането за стягане в гърдите.

СЪСТАВКИ:

1 супена лъжица маточина
1 супена лъжица живовляк
1 чаена лъжичка семена от копър
500 мл вода
мед

ПРИГОТВЯНЕ:

Водата се слага да заври, след което вътре се изсипват маточината, живовлякът и семената от копър. Сместа се държи на слаб огън за 10 минути.
Съдът се снема от огъня и напитката се оставя да се запари под капак още 20 минути. Прецежда се.
За подобряване на вкусовите качества на напитката преди употреба добавете мед на вкус. Пийте 200 мл от отварата на малки глътки 2 пъти на ден на празен стомах.

Опитайте този лечебна и ароматен чай – вие ще се чувствате много по-добре! За да дробовете  бяха чисти и здрави, на първо място се откажат от пушенето , да извърши най-малко един основен набор от физически упражнения, да се избегне твърде замърсени обекти.