10 причини да ядете грозде всеки ден, особено ако имате такива заболявания

1
87
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Нови изследвания опровергават гроздовите митове! Ето какво ще ви помогне да лекувате и предотвратите употребата на грозде!

Продължават изследвания за големите ползи за здравето на ресвератрол, който се намира в лилаво или червено  грозде. Ето някои от лечебните ползи от ресвератрол!

Гроздето и неговите лечебни свойства

Вълнуващо проучване, проведено от Мери Ан ДелаФера, доктор на науките в университета в Джорджия, показа, че ресвератролът, присъстващ в гроздето, действа в организма по два начина. В резултат на това много помага при отслабване .

В резултат на това драстично намалява способността на клетките да съхраняват мазнини с около 130 процента.

Освен това води до разграждане на мастните клетки със скорост, надвишаваща нормата с 246 процента.

Погрижете се за сърцето
При проучвания ресвератролът, открит в гроздето, демонстрира способността да подобрява разширяването на кръвоносните съдове. В резултат това ще помогне на кръвта да се движи по-лесно през съдовете.

И също така беше установено, че гроздето служи за отпускане на стените на кръвоносните съдове, увеличаване на диаметъра им. В резултат на това се наблюдава понижение на кръвното налягане и предаване на по-голям обем кръв във всички части на тялото. Това увеличава доставката на кислород и хранителни вещества до клетките на тялото. А също друго проучване показа, че само 10 mg допълнителен ресвератрол води до рязко намаляване на рисковите фактори за сърдечен удар.

Спомага за отстраняването на вредните вещества от мозъка.

Открито е, че гроздето помага за премахването на вещества, които увреждат мозъка и са свързани с болестта на Алцхаймер. Това мощно хранително вещество е толкова мощно, че много здравни специалисти дори го наричат ​​„обратен“.

Прочетете, за да разберете как resveratrol може да помогне за предпазване от някои видове рак и дори радиация …

Гроздето помага за подобряване на силата на мозъка
В британско проучване учениците, получили ресвератрол, увеличават притока на кръв към мозъка с 200 процента. Учените смятат, че ресвератролът може да помогне за ускоряване на умствените ни реакции.

Защитете кожата си от рак
В много изследвания ресвератролът е оказал положителен ефект върху рака. Те показват също, че ресвератролът защитава кожата от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето, което предпазва от рак на кожата.

Защитете тялото си от радиация
Освен това е доказано, че това мощно хранително вещество предпазва организма от лъчева терапия, когато се използва като терапия на рака.

Включете гена за дълголетие
В едно проучване учените откриха, че ресвератролът активира гена за оцеляване и дълголетие на човека.

Борба с диабета
Според проучване на Медицинския колеж на Алберт Айнщайн, диабетиците, получавали ресвератрол, нивата на кръвната захар са намалени с 10 процента.

Намаляване на възпалението
Ресвератрол действа като противовъзпалително. В резултат на това може да е една от причините да е толкова ефективна при сърдечни заболявания.

Поддържа възстановяването на мускулите и премахва пикочната киселина.

Като мощен антиоксидант, той е съвместим с клетките и органите, когато отстранява пикочната киселина и други токсини от тялото. То също така подкрепя мускулното възстановяване на спортистите.