Лайка и домати за спукани капиляри на кожата на лицето

1
475
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Спуканите капиляри по кожата предизвикват зачервяването й и образуването на миниатюрни мрежички от кръвоносни съдове . Ако сте предразположени към подобен проблем или вече страдате от него, приложете един от следните начини за заличаване на разширени капиляри.

Обелете 1 домат и след това го настържете на ренде.

В получената каша добавете една чаена лъжичка студено пресован зехтин и загрейте всичко на водна баня за няколко минути.

След като леко се охлади, нанесете маската по цялото лице, но обърнете по-голямо внимание на засегнатите райони. Изчакайте 3-5 минути. След тази процедурата изплакнете с топла вода, смесена в равни пропорции с отвара от сушени шипки. Продължителността на курса е 10-15 дни, но като превантивна мярка може да използвате маската поне веднъж в седмицата.

В 1 чаена чаша топла минерална вода сложете 3-4 супени лъжици сушени цветове от лайка за 10-20 минути. После прецедете и мажете засегнатата област за 10-15 минути с тампон, напоен в течността. Правете процедурата най-малко 1 седмица.

Обелете и смелете хубаво на каша едни средно голям суров картоф. Сложете получената каша върху засегнатата кожа в продължение на 15 минути. След това измийте остатъка с топла вода, смесена на равни пропорции с отвара от цветовете на детелина или лайка.