Запишете си тези ефективни народни рецепти срещу диабет

1
66
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Понижете високите нива на кръвна захар с много полезни народни рецепти за диабет и бъдете здрави

Едно от най-важните нещо при диабет тип 2, наречен още старчески, е храненето. Този тип диабет е неинсулинозависим и всичко е в ръцете на болните за това как да контролират нивото на кръвната захар.

Освен храната, може да си помогнете и с много ефикаснинародни рецепти за диабет, които ще снижат високите нива на кръвната захар, ако сте прекалили с нездравословното хапване.
Тялото на хората, страдащи от диабет, се нуждае най-много от витамините Д, С, В-комплекс и други и от минерали като селен , магнезий , цинк , хром

.

Храната не трябва да съдържа рафинирани храни като рафинирана захар, рафинирано брашно, тлъсти меса и вредни животински мазнини, тъй като задръстванията на кръвоносните съдове са вредни както при диабет така и при други болести.

Народни рецепти за диабет препоръчват да се пие всеки ден настойка от боровинка, също и редовното консумиране на тученица, заради високото съдържание на витамин С, тъй като то е близо седем пъти повече от цитрусовите плодове. Растението изобилства и от полиненаситени мастни киселини, които помагат да се изчистят кръвоносните съдове от холестерола. Препоръчително е да се яде всеки ден чесън и лук. Бобовите храни свалят кръвната захар.

Една много ефикасна народна рецепта за диабет е с 4 глави праз, които се измиват добре и се нарязват на малки парчета. Слагат се в трилитров буркан и се заливат с два литра сухо бяло вино. Така празът престоява 15 дни, след което се прецежда и се ползва виното. То се приема три пъти дневно по една малка винена чаша, 30 минути преди хранене. Празът също влиза в употреба в тази от прекрасните народни рецепти за диабет. Той също може да се яде, тъй като и той сваля кръвната захар.

Други народни рецепти за диабет препоръчват да се яде зеле, което подобрява нарушените функции на панкреаса. Може да си правите и прясно изцеден зелев сок.
При диабет полезните билки, подправки и растения са канела, червен кантарион, синя жлъчка, коприва, жововляк, индрише, здравец.