Домашна отвара пречиства дробовете при пушачи от смолите и катрана, вдига имунитета, пази от грип и настинки:

1
118
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Всички знаем за вредата от цигарите и цигарения дим. Но дори дълго, след като сте се отказали от този вреден навик, дробовете ви пазят в себе си отрови като катран и смоли, натрупвани там с годините пушене.

Извеждането им от организма не е лесно, а и те причиняват редица неудобства, най-малкото от които е упоритата кашлица месеци, след като сте престанали да пушите.

Естествено, съществуват редица аптечни средства за детоксикация на дробовете и пречистване, но те съдържат химикали и други вредни вещества, така че употребата им може да помогне някъде, но да навреди другаде.

Днес открихме за вас една забравена рецепта за отвара, която пречиства белите дробове при пушачи , извежда токсините, отровите и смолите, натрупани там. Съдържа напълно натурални съставки, така че употребата ѝ не носи никакви странични ефекти на организма. Освен за пушачи, въпросната отвара е полезна и за общо засилване имунитета на тялото , предпазване от настинка и грип, и отделяне на слуз и храчки при респираторни проблеми. Приготвя се лесно в домашни условия – ето как да си направите домашен лек за пречитване на дробовете :

Домашен лек за пречистване на дробовете при пушачи

Продукти:

1 голяма глава лук

1 ч.л.куркума на прах

500 мл вода

3 с.л.настърган корен от джинджифил

2 с.л.натурален мед

Приготвяне:

Сложете водата да заври, след това добавете нарязания лук вътре и варете 5 минути. Изсипете в лучения бульон и останалите съставки. Варете сместа на слаб огън за още 40 минути под капак, след това дръпнете от котлона и оставете съда похлупен, докато се охлади.

Прецедете отварата и съхранявайте на хладно място в стъклена бутилка.

Приемане:

Приемайте по 2 с.л. дневно от отварата на празен стомах, преди вечеря.

Процедурата трае 10 дни.

Внимание: Както всяко средство от народната медицина, това също може да предизвика непоносимост при различни други проблеми със здравето. Задължително се консултирайте с Вашия лекар, преди да започнете лечение!