Бабини рецепти за болки в кръста

1
95
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Най-честата причина за появата на болки в кръста е умората, но могат и да са симптом за ред сериозни болести, подобно на пясък и камъни в бъбреците или в жлъчния мехур, женски болести, проблеми с поясните прешлени, радикулит и др.

Обикновено лумбагото се проявява с тъпи и не чак толкоз силни болки в областта на кръста, които се усилват при придвижване. Неведнъж тези болки са внезапни, силни и сковават страдащия при рязко движение.

Народната медицина предоставя начини за лечение на това неразположение.

Едни от най-известните бабини рецепти за болки в кръста са със синап и чесън.

Лечебните свойства синапа се намират в семената му. От тях се приготвя синапово брашно и синапов спирт.

Синапът предизвиква нахлуване на кръв към болното място, затопля, подобрява кръвообращението и лекува възпалителния процес. Най-често се прилага външно под формата на лапи на различни части от тялото при бодежи и лумбаго.

Най-популярната рецепта е:

Счукано синапово семе се смесва с брашно. Прави се гъста каша с хладна вода и малко оцет. Разстила се между сгънато на две парче плат и се поставя върху болното място. Лапата се държи до зачервяване на кожата, като болният не трябва да усеща силна болка. Оставя се да престои 10—20 мин.

Кръстът е възможно да се налага и с лапа от кисело млякосъс синап. Държи се до отпускане на болката.

Чесънът също е добър помощник в борбата с болките в кръста . Лечебните рецепти при болки в кръста с него са:

Пет глави чесън се изчистват и счукват. Разбиват се с миксер, като постепенно се капва по малкоолио, докато кашата стане подобна на майонеза. Сместа се разстила върху парче плат и се поставя на кръста. Необходимо е да се прикрепи с поясен ремък или друг способ. Компреса не се отстранява цяла нощ. На сутринта мястото се измива.

Глава счукана глава чесън се смесва с 2-3 лъжици свинска мас. С получената смес се намазва парче памучен плат. Поставя се върху болното място и се държи 1-2 часа. Повтаря се в продължение на 10 вечери.

Бурканче за детска храна или за сладко се пълни с обелени скилидки чесън. Затваря се за стерилизиране. Вари се 2 часа, до получаване на гъста каша. Болното място се маже с получената мазнина. От сварения чесън се прави лапа, която се държи 2-3 часа на болното място.