Без кашлица тази есен и зима! Тази проста рецепта се превърна в хит в интернет: Смесете тези 3 съставки

1
107
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Всеки знае за лечебните свойства на меда . Нашите баби са били лекувани с този сладък продукт, нашите майки ни спасяваха с чаша горещо мляко с мед по време на зимните настинки, ние също го даваме и сега на нашите деца. Какво става обаче, ако смесите меда с банан?  Банан с мед – почти най -доброто лекарство срещу кашлица !

Вместо да Ви убеждаваме да похарчите пари за друго скъпо лекарство, ние Ви препоръчваме да опитате най-ефективното и най-важното –  домашно лекарство за кашлица .

Банан против кашлица

Учудващо е как този вече познат плод може да Ви спаси от суха кашлица, да стимулира отхрачването на храчките и дори да Ви даде нови сили.

 Бананите съдържат много фибри, захароза, каротин, ензими, калий, магнезий, желязо и други полезни микроелементи и минерали.

Този състав на плодовете спомага за повишаване на имунитета , поради което бананите са изключително полезен продукт при лечението на грип и други инфекциозни заболявания. А можем да говорим за полезните свойства на меда в продължение на часове …

Банан и мед срещу кашлица

Средството за лечение на кашлица с банани и мед има двойно действие, стимулира възстановяването на жизнените сили на тялото и ускорява лечебния процес. Приготвянето на такова лекарство е много просто. Имате нужда само от 3 съставки.

СЪСТАВКИТЕ:

2 узрели банана
2 супени лъжици мед
400 мл. вода

ПОДГОТОВКА:

Изсипете водата в тенджера и сложете на слаб огън.

Когато кипне, изключете котлона.
Зрелите банани се измиват и обелват. Поставете плодовете в блендер или ги намачкайте с вилица.
Добавете в кипящата вода, бавно разбъркайте, докато се образува еднородна смес.
Когато сместа се охлади, добавете 2 супени лъжици мед и разбъркайте добре. Лекарството е готово!

Лекарството от мед и банан трябва да се приема 3-4 пъти дневно, половин час преди хранене или след хранене. За бебета до една година употребата на мед не се препоръчва.

Но възрастните трябва да използват 1-2 супени лъжици. Още след първия ден от лечението, в бронхите ще започне процес на възстановяване, въпреки че препоръчваме да вземате домашното лекарство от банан и мед поне една седмица.

Важно!  Ако сте алергични към мед, не използвайте тази смес за кашлица. Пациентите, страдащи от алергии, трябва да приготвят напитка от мляко и банан и да я използват за лечение и профилактика на настинки.

Тази проста рецепта за кашлица се превърна в истинска находка за нашия редакторски екип. Поглезете себе си и вашето семейство с вкусни рецепти и никога не се разболявайте!

Сезонните инфекции са зад ъгъла, така че не забравяйте да кажете тази рецепта на вашите приятели.