И това лято пипнах гъбички, направо ужас, не се издържа, добре че съседката ми сподели с какъв бабин лек се е спасила от тази…

1
110
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Гъбичките по ноктите на краката е заболяване, което засяга мъже и жени и се появява при хора от всички възрасти.

Една моя добра приятелка наскоро се върна от почивка, където тя прекарала известно време в басейна и е станала жертва на това, на пръв поглед, безобидно заболяване. Отначало тя не му придавала голямо значение, докато гъбичките не започнали да прогресират.

Първите опити за лечение с мехлеми не били успешни и тя вече започнала да бие тревога и да се отчайва.

Но помощта дошла неочаквано. Отивайки да посети любимата си баба на селото, тя узнала за прекрасен метод, който й помогнал да се справи с това неприятно явление.

Методът е прост и достъпен за всеки, а резултатите наистина окуражават и впечатляват.
.
Лечение на гъбички по краката в домашни условия

В основата на рецептата са ябълков оцет и сода.

Лечението на гъбички по ноктите с оцет е известно от толкова отдавна, от колкото и самото гъбично заболяване на ноктите. И въпреки, че днес има много модерни лекарства за борба с тази болест, използването на този метод е все още актуално.

Оцетът блокира жизнедеятелността на гъбичните спори и умъртвява патогенните микроорганизми. Поради това, дерматолозите съветват да се правят вани с оцет срещу онихомикоза и като превантивна мярка. Содата напълно неутрализира киселината, което довежда в норма киселинно-алкалния баланс на организма.

Прилагайки това средство срещу гъбичките на краката си, 2 пъти на ден, вие напълно ще излекувате болестта, без дори да използвате фармацевтични препарати!

Ето необходимите продукти:
• 1 чаша ябълков оцет
• 5 супени лъжици сода за хляб
• 3 литра гореща вода

Начин на прилагане:
1. За приготвяне на ваната, налейте в леген гореща вода (с температура около 50-60 градуса) и сипете в нея 1 чаша ябълков оцет.

2. Изчакайте, докато сместа се охлади до 40-45 ° и потопете краката си в легена за 15-20 минути.

3. След прилагане на ваната, изплакнете краката си с чиста вода и ги подсушете с хартиена кърпа.

4. След един час повторете същата процедура, но този път към разтвора добавете пет супени лъжици сода за хляб.

За да се постигнат по-бързи резултати се препоръчва да се правят такива вани по няколко пъти на ден. Същността на техниката е в това, че гъбичките загиват в кисела среда, а содата възпрепятства по-нататъшното им разпространение.

Както виждате, това евтино, достъпно и работещо средство би могло да бъде чудесен помощник в борбата с неприятното заболяване. То може да се използва и за профилактика.