Това в никакъв случай не трябва да ядете, ако сте над 40! Иначе проблемите с теглото и червата са ви в кърпа вързани!

1
109
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Тялото на зрялата жена е коренно различно от това на младата. Поради това е необходимо обезателно да регулираме храненето , като вземем предвид свързаните с възрастта промени . За да научите защо и как да го направите, прочетете следното:

На първо място, след 40 години настъпват  промени в хормоналните нива . Поради това се променят състоянието на кожата , обмяната на веществата и нервната система

. Затова, ако искате да отслабнете, трябва не само да ядете по-малко, но също така и да промените основно хранителния си режим.

Второ, настъпват проблеми с червата , тъй като еластичността на стените им намалява. Това се изразява в по-чест запек и подуване на корема . За да се предотврати това, също трябва да следвате специална диета .

По принцип, ако искате да  отслабнете ефективно  и да се погрижите за общото състояние на организма, следвайте указанията, описани по-долу.

С какво да се хранят жените след 40

Обърнете внимание на  белтъците от млечен и растителен произход . Количеството на месо трябва да бъде намалено с възрастта, тъй като то започва по-трудно да се усвоява. Поради това включете в диетата си извара, сирене и гъби. Ако е трудно да се откажете от месото, изберете по-леко  такова, с ниско съдържание на мазнини – заешко и пилешко например.

Пийте вода  веднага след събуждане и между храненията. Кафе – да, но не повече от една чаша на ден.

Избягвайте сладки газирани напитки, храни от заведения за бързо хранене и брашно. Сладкиши, захар – това са  бързи въглехидрати , които организмът разгражда бързо и превръща в мазнини.

Ако не можете изведнъж да се откажете от нездравословна храна, премахвайте всяка седмица от диетата си по един вреден продукт. Диетолозите препоръчват една хитрост: ако наистина ви се яде нещо вредно неистово,  изяжте вредния продукт  през първата половина на деня. Само че го изяжте заедно с  храни, богати на фибри . Например, карамелизирана ябълка или пълнозърнест хляб с тънък слой конфитюр.

Обърнете внимание на  сусама . Той съдържа фитоестрогени – растителни аналози на женските полови хормони. Тези семена помагат за регулиране на метаболизма и намаляване нивото на лошия холестерол. Само че консумирайте не повече от 3 чаени лъжички дневно.

Избягвайте  алкохола , ако искате да бъдете слаби и червата ви да работят като по часовник. На празник може да си позволите 1 чаша сухо червено вино.

Мазната морска риба  – един от най-добрите продукти за жени след 40. Полиненаситените мазнини в него защитават съдовете, подобряват паметта, а повяхналите коса и кожа си връщат лъскавината.

Хапвайте малки порции на всеки 2-3 часа.

Така няма да имате време да огладнеете и ще ускорите метаболизма. Първоначално ще ви бъде неприятно, ако сте свикнали да не ядете цял ден, а вечер да наваксате. Но много скоро ще свикнете.

Следвайте тези прости правила във всяка възраст и ще се чувствате млади и здрави. Забравете за чувството на тежест в стомаха и наднорменото тегло. Опитайте, толкова е лесно!