ПОД ЦАРЕВЕЦ: Изложба разказва за живота на бездомните животни

2
71
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Организацията за защита на животните „Четири лапи“ с подкрепата на Община Велико Търново откри изложба под мотото „Осинови любовта“ като част от националната си кампания „Осинови.ме“.

До 29 ноември в изложбеното пространство на ул. „Независимост“ 48, пред Факултета по изобразително изкуство, любителите на животните от Старопрестолния град ще могат да видят 39 снимки и да научат историите на 29 спасени от улицата или търсещи дом кучета и котки от цялата страна.

Всички те отразяват реалността на бездомните животни. Някои от тях разказват истории с добър край, а  други отразяват трудния живот, който имат уличните животни и напомнят, че те са се озовали на улицата не по свое желание. Това е второто поставяне на изложбата, след като беше показана за пръв път в София по случай Световния ден за защита на животните, предават от „Регнюз“. 

„Радваме се, че Община Велико Търново прие нашата пътуваща изложба. За пореден път местната власт в града подкрепя начинанията на „Четири лапи“ и показва сериозна ангажираност в темата за хуманното отношение към животните. Съвместните ни усилия през годините превърнаха Велико Търново в един добър пример за правилна и ефективна работа за намаляване на броя на бездомните животни по хуманен път. Надявам се и други Общини да ни подкрепят и тази изложба да обиколи цяла България, защото тя е наистина въздействаща, а проблемите на бездомните животни са проблеми на всички нас“, сподели Явор Гечев от „Четири лапи“.

Кампанията има амбициозната цел да ангажира вниманието на обществото, като засили информираността му за проблемите, свързани с живеещите на улицата или в приюти бездомни животни. Основната мисия на кампанията е да вдъхнови повече хора да осиновяват животни, както и да помогне за възпитанието на адекватна култура по отношение отглеждането на домашни животни.

свързани новини