Горанов: ГЕРБ и ОП са се разбрали да гласуват 8 лв. субсидия за партиите

2
102
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ са се разбрали да гласуват за осем лева държавна субсидия за партиите. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след политически консултации в голямата коалиция.

„Не сме отричали необходимостта от партийни субсидии, но не и когато става въпрос за изнудване. С колегите от „Обединени патриоти“ постигнахме съгласие да влезем в пленарна зала и отново да дискутираме субсидията, като те настояха да се подкрепи предложението на БСП. За нас е приоритет следващата година да има устойчив и предвидим бюджет“, заяви Горанов след среща с Менда Стоянова.

Припомняме, че по-рано се стигна до неочакван обрат в пленарна зала по време на гласуванията в бюджета. Партиите останаха без пари за догодина. Предложението на управляващите субсидията да е 1 лев на глас получи подкрепата само на 103 депутати от ГЕРБ, „Воля“ и двама независими.

За сметка на това БСП, ДПС и „Обединени патриоти“ събраха 120 гласа и успяха да отхвърлят предложението за намаляване на субсидията на 1 лев. В същото време бе отхвърлено и предложението на БСП за 8 лева на глас.