Домашно средство за повишаване на меланина в косата ни

1
67
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Меланинът – специален пигмент, който е отговорен за цвета на косата ни. Той присъства в тялото на всеки човек, но в различни количества. Например, черната и тъмнокестенявата коса имат повече меланин, отколкото светлокестенявата. С напредване на възрастта, тялото ни губи способността си да произвежда този пигмент, така че много от нас са изправени пред проблема с посивяла коса след 40-тата си година.

В действителност, косъмът става не сив, а прозрачен! Благодарение на пречупването на светлината, на нас ни се струва, че сивее. Ранната поява на бели косми може да се дължи на такива фактори като: липсата на витамини (В2, В3, В6, В12), стрес, заболяване на щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс и наследственост.

Ето защо, ако и вие сте изправени пред проблема на белите коси в ранна възраст, трябва незабавно да посетите лекар-трихолог, за да се определят причините. А дотогава ние сме ви приготвили рецептата за специален лосион за коса от черен чай, който ще ви помогне да прикриете успешно сивите коси. Той е подходящ за всеки цвят на косата, така че блондинките не трябва да се страхуват, че косите им ще се боядисат в тъмен цвят. Лосионът придава на сивата коса златен оттенък.

Как да се отървем от сивите коси без боядисване

СЪСТАВКИ:

6 супени лъжици черен чай (насипен)
2 литра вряща вода
3 супени лъжици ябълков оцет

ПРИГОТВЯНЕ:

Сварете чая и го оставете да се запари, докато изстине.
Прецедете силната отвара с помощта на цедка и малко загрейте течността.
Добавете ябълковия оцет в чая.

Преди измиване, трябва да се погрижите за облеклото си: изберете нещо, което няма да ви е жал да изцапате с отварата.

Веднага след шампоана е необходимо да изплакнете косата си с тази естествена инфузия от черен чай.

Трябва да я плакнете в продължение на 15-20 минути. След процедурата не отмивайте средството, а увийте косата с кърпа. Опитайте да я подсушите възможно най-добре с ръце, а след това – изсушете със сешоар. Тази процедура трябва да се прави всеки път, когато си миете косата. В рамките на две седмици ще забележите видими резултати!