Пастата за зъби – да или не… Полезна ли е всъщност пастата за зъби?

1
177
Добави коментар
lowriderzzz
lowriderzzz

  КАКВО ОЧАКВАМЕ от пастата за зъби:

1. Да хигиенизира зъбите и устната кухина. 2. Да подобри дъха. 3. Да окаже оздравителен ефект върху тъканите в устната кухина и зъбите.

   ПО ТОЧКА (1): Хигиената на устата се подобрява от липсата на хранителни остатъци, което предотвратява гнилостните процеси. Постига се с механично отстраняване чрез жабурене с вода и изчистване с клечка за зъби (четка за зъби, конец).

   Колкото и паста да използваме, ако по зъбите има хранителни остатъци, хигиената е почти нулева и назряват възпалителни огнища.

   ПО ТОЧКА (2): Нормален (приятен) дъх. Той е следствие от здрави зъби и венци (без патологичен теч на кръв), от здрав стомах, добро храносмилане и активно дебело черво.

   Ако има болестни процеси в устната кухина и проблеми с храносмилането, пастата за зъби не е никакво решение. При липса на радикален подход (промяна на храненето, режима и начина на живот), лошият дъх остава и се появява в мига (след минута-две-три), когато слюнката отмие остатъците от пастата за зъби.

   ВСЪЩНОСТ, свежото ухание на пастата за зъби има за цел да ни излъже и да си кажем „Ах, колко чист съм!„. Все едно да излеем кофа силен парфюм върху купчина изпражнения и, понеже миризмата им ще е туширана за известно време, да повярваме, че те (акотата) са изчезнали. Освен това уханието на пастите за зъби в 90% е химическо, а колко хора знаят, че силният химически аромат блокира хомеопатичните влияния, пресича усвояването на част от микроелементите и възпрепятства работата на някои ензими?

   ПО ТОЧКА (3): Оздравителният ефект върху тъканите в устата и зъбите е… ЛЪЖА. Като цяло тъканите в устата са лигавица, а здравето на лигавиците зависи най-вече от консистенцията, качеството и съставките на течностите (РН) в организма.

   Общо погледнато, лигавиците са активно действащо сито – изхвърлят избирателно (слуз, отпадни продукти, отработени вещества, убити интервенти) и приемат, също избирателно. Пропускливостта на лигавиците зависи от течностите, които ги хранят. Колкото по-гъсти и слузни, толкова по-запушени и набъбнали са лигавиците.

   Поддържането им в здравословна кондиция няма нищо общо с външна козметика, вкл. пастата за зъби.

   ПРОБЛЕМЪТ ФЛУОР: Американските концерни отдавна стигнаха до извода, че най-добрия начин да се избавят от вредните промишлени производства, е да ги продават на хората. Едно от най-опасните глобални престъпления от този род е флуоризирането на водата и зъбните пасти на Запад, а впоследствие и в останалия свят.

   ЛЮБОПИТНИ (СМЪРТОНОСНИ) ФАКТИ: Началото бе поставено с мега-производството на атомни бомби в САЩ в рамките на “Проекта Манхатън”. В щата Ню Джърси на сметищата на концерна Дюпон се събираха планини от токсични флуориди, които се размиваха от дъждовете и попадаха в почвата.

   Растителността бе унищожена, както и всички домашни животни в района. Жителите започнаха срещу Дюпон съдебни дела. Концернът нае юристи и лекари със задачата да намерят на флуора някакво “лечебно приложение”. Така се появи фалшивата теория, че флуорът укрепва зъбите. Концернът Дюпон излезе сух от съдебния иск и получи идеална възможност да се избави от токсичните отпадъци, продавайки ги за вътрешно потребление на американците.

   Nice, a?

   В ПОВЕЧЕТО СТАНЦИИ за флуоризиране на водата се използват алуминиеви флуориди. Алуминият е вреден за живия организъм. Той е отровен за бъбреците и практически не се извежда от организма, а се натрупва в човешкия мозък и предизвиква болестта на Алцхаймер (преждевременен старчески маразъм)

   Флуоридът, погълнат с водата или със зъбната паста, бързо се поема от човешкия организъм и се концентрира предимно в местата на натрупване на калция, тоест в костите и зъбите. Флуорните частици буквално изтласкват със сила калция. Само 20-30 мг флуор дневно са в състояние да нарушат трайно обмена на калция и резултатът е: крехки и чупливи кости.

   В началото на 80-те години беше открито, че флуорът стимулира растежа на костите, но предизвиква костни деформации. Публикуваните данни недвусмислено сочат, че става дума за формиране на канцерогени. Една от независимите лаборатории в САЩ през 1988 г. представи изследвания, от които се вижда, че флуоридите превръщат нормалните клетки в ракови.

  Изследванията на фирмата Procter & Gambel, показват, че флуорът в питейната вода предизвиква генетични увреждания. В тъканите на човека флуорът оформя хромозомни аберации, от които само в САЩ умират 50 000 души годишно. Доказана е и връзката между флуора и преждевременното остаряване на организма, разрушението на колагена (съединителната тъкан), на имунната сиситема, генетиката и т.н.

   „ЗА ЖИВОТНИТЕ С ЛЮБОВ“: Преди двайсетина години в един от големите частни африкански резервати бе въведена практиката да мият с четка и маркуч зъбите на… лъвовете. За по-малко от година животните загубиха тегло, зъбите им се покриха с лигава, болестна плака и развиха десетки кариеси. Микробиологичните анализи показаха недвусмислено, че загубата на калций е огромна и освен това в животните се появили десетки злокачествени туморни огнища.

   След премахването на флуорната интервенция, зъбите на лъвовете се възстановили, а раковите тенденции изчезнали на 90%.

   Спирам до тук. Има интернет и всеки може да дообогати с факти себеобразованието си.

РАБОТЕЩИ РЕШЕНИЯ:

1. След хранене изплаквайте обилно зъбите си по два пъти. Веднъж, след като станете от масата и втори път след около две-три минути. Първото е за отстраняване на грубите остатъци, а второто – за премахване на остатъчната киселинност в устата, която продължава да влияе известно време след храненето.

2. Най-опасните остатъци по зъбите са тия от месо, неотмита захар/сладко и плодовите киселини. Не тръгвайте, без да сте ги отстранили и без да сте изплакнали зъбите с вода.

3. Клечката и четката за зъби, заедно с водата са абсолютно достатъчни за механичното почистване на зъбите. Ако сте сред природата, използвайте отчупено клонче.

4. След ядене на плодове не използвайте клечка и четка за зъби, за да не увредите емайла – само изплакване с вода.

5. Един до два пъти (максимум) на ден след храна измивайте зъбите с обикновена сол или сода бикарбонат. Масажирайте венците и проблемът с патологичните кръвотечения ще се реши от само себе си. Солта/содата могат да се посипят и върху четката за зъби.

   Вместо да носите паста за зъби в личните ежедневни вещи, по-просто е да включите няколко клечки/четка за зъби и пакетче сода бикарбонат или сол. По-малко е като обем и носи истинска полза, за разлика от пастата.

   В КРАЯ:    Информация, себеобразование, разбиране, практика и постоянство.

   И поглед нагоре. Към небето, звездите.. и отвъд тях.

**Забележка: за контакт с мен натиснете по-долния бутон и използвайте формата

 

 

Коментари