Имитация на порцелан

71
Добави коментар
lucynda
lucynda

Имитация на порцелан

30.10.2009 г.

Разполагате с различни аксесоари в дома си, които искате да освежите и уеднаквите? Няма нищо по-лесно от това. Вижте този проект, с който можете да превърнете различни по форма и материал съдове в красива имитация на порцелан. Така не само ще създадете ефектни аксесоари за интериора си с малко средства, но и ще можете да уеднаквите различните аксесоари, с които разполагате, за да придадете на декорацията по-спретнат вид. Вижте как:

Дизайнът на показаните по-горе съдове е вдъхновен от порцелановите съдове в Германия в средата на миналия век. За направата им са използвани материали, които можете да намерите в специализираните арт магазини, където можете да получите информация кои от тях са най-подходящи за материала на съдовете, които ще използвате. Самите съдове могат да са вази, бутилки, дори празни консервени кутии.

Необходими материали:

– матова бяла спрей-боя – релефна арт боя (т.нар. puffy paint) – съдове от метал или стъкло

Релефна арт боя. Инструкции:

1. Използвайте релефната арт боя, за да създадете желаната релефна шарка върху съдовете – точки, линии, цели фигури.

2. Когато релефната боя изсъхне, нанесете бялата боя върху цялата повърхност на съдовете. След изсъхването на първия слой, ако е необходимо нанесете втори, за да изравните покритието. Когато и вторият слой боя изсъхне, вече можете да ползвате новите аксесоари по предназначение – като ваза, като съд за декоративни елементи или като отделна декорация. Същата техника можете да приложите и на други места – например върху базата на настолната лампа или пък върху декоративните купи.

Източник: Designspongeonline.com
Посещения: 5470